Українська правда

Прем'єр-ліга. 28 тур. Шахтар - Іллічівець. 3:1. Іллюзія боротьби по-донецьки

Сергей Шемшученко — 2 травня 2014, 18:57

Шахтар зробив ще один крок до чемпіонства, здобувши легку перемогу у Донецьку над маріупольським Іллічівцем.Гірники розпочали поєдинок на правах господарів поля, багато атакували, однак до справжніх загроз воротам гостей справа дійшла не одразу. На 20-й хвилині першу реальну нагоду створив Ракицький, який після кутового в дотик пробив повз стійку.

Вже через шість хвилин підопічні Луческу таки домоглися свого і рахунок відкрили: Тейшейра тонко віддав на Ілсіньо, який з правого краю штрафної виконав простріл на ближню стійку, там Луїс Адріано випередив Іщенко, однак саме від захисника Іллічівця м'яч і залетів у ворота Гальчука. Більше голів у першому таймі глядачі на Донбас-Арені не побачили, у підсумку на перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь господарів поля.

Другий тайм також розпочався з атак Шахтаря, однак захисники Іллічівця діяли в обороні дуже надійно і компактно, перекриваючи всі вільні зони швидкісним бразильцям донецької команди. На 58-й хвилині підопічні Павлова навіть спромоглися зрівняти рахунок - після стандарту у воротах Пятова розписався Тотовицький, однак нічия на табло пробула менше 10 хвилин, і вже на 66 хвилині Адріано після помилки в центрі захисту гостей знову вивів "гірників" вперед, перегравши у ближньому бою Гальчука.

Крапку в матчі поставив Дуглас Коста, який вийшов на заміну в другому таймі: бразилець змістився ближче до штрафного майданчику і з лівої пробив точно у кут воріт Гальчука, який неоковирно пропустив "снаряд" під собою. У підсумку - легка перемога підопічних Луческу з рахунком 3:1 над суперником, який ще ближче дозволив наблизитися "гірникам" до чергового чемпіонства.