Українська правда

Прем'єр-ліга. 28 тур. Чорноморець - Металіст 1:1. Харків вибув з боротьби за срібло

Сергей Шемшученко — 2 травня 2014, 19:19

Харківський Металіст вибув з боротьби за срібні нагороди чемпіонату України. Зігравши внічию в Одесі, команда Ігоря Рахаєва тепер може потрапити в зону Ліги чемпіонів лише у тому випадку, якщо Дніпро програє всі три матчі, що залишились, а Металіст, відповідно - виграє.

Зрозуміло, що такий варіант розвитку подій виглядає якось нереально, тому команді нічого не залишається, як переключитися в боротьбу за звичне для себе підсумкове третє місце, де підопічні Рахаєва мають дуже непогані шанси на успіх.

Що стосується одеситів, то команда Григорчука залишається на п'ятій сходинці, і за певних обставин може навіть попсувати нерви київському Динамо в погоні за четвертим місцем. Також не будемо забувати, що одесити - конкуренти команди Реброва і в Кубку України, на який, очевидно, і робить ставку головний тренер команди.

Бо в сьогоднішній зустрічі з харків'янами, які приїхали в Одесу з серйозними кадровими втратами, господарі грали не лише на рівних, а моментами і перегравали їх. Але в кінцівці другого тайму за нічийного рахунку на табло Григорчук був згоден на нічию і беріг сили на кубкову гру, а тому його команда почала діяти від оборони.

Гості з останніх сил намагалися забити в кінцівці, але не зміг допомогти їм у цьому навіть арбітр, який окрім трьох доданих, дав металістам поатакувати ще хвилини зо дві. У підсумку - Григорчук всі свої завдання на сьогоднішню гру виконав, а на Рахаєва чекають непрості матчі з Карпатами і Ворсклою, які треба вигравати, щоб завершити сезон хоча б на третій сходинці.