Українська правда

Данілов про ліцензію "Арсенала": "Стороженко вимагав "не лізти в його справи"

Сергей Шемшученко — 29 жовтня 2013, 21:21

У ситуації, що виникла з київським "Арсеналом", винен атестаційний комітет ФФУ.

Про це заявив президент УПЛ Віталій Данілов.

"Ще на початку червня на виконкомі ФФУ мною було запропоновано встановити для клубів гарантійний внесок у розмірі еквівалентному десяти мільйонам доларів США. Щоб у разі виникнення фінансових проблем, учасник зміг би, щонайменше, закінчити чемпіонат", - сказав він.

"Попередньо обговорив цю ідею з більшістю власників клубів Прем'єр -ліги , і знайшов повну підтримку в цьому питанні", - зазначив Данілов.

За його словами, ця пропозиція зустріла шалений опір з боку Сергія Стороженка.

"Сергій Михайлович стверджував, що всі можливі випадки передбачені в нормативних документах його атестаційного комітету, і буквально вимагав "не лізти в його справи", - продовжив Данілов.

"У підсумку , завдяки його маніпуляціям, в регламенті змагань з'явився пункт, що кожен клуб перед початком сезону повинен пред'явити до комітету Стороженка просто декларацію про фінансову платоспроможність. Тепер ми, на жаль, побачили, як спрацювала ця норма", - заявив Данілов.

На питання, хто ж тоді виновний у тому, що виникла така ситуація, президент УПЛ відповів: "Спробуйте дати відповідь самі, з урахуванням обставин, які я навів", - цитує Данілова Футбольный клуб.

Як відомо, ситуація з "Кривбасом" і "Арсеналом" в наступному сезоні може спричинити скорочення кількості команд Прем'єр-ліги.