Українська правда

Луческу: "Не можна так судити чемпіона, нам не дали два чистих пенальті"

Сергей Шемшученко — 19 травня 2013, 18:23

У "Шахтарі" знали, що команді буде дуже важко у поєдинку проти запорізького "Металурга".

Про це розповів головний тренер донецького клубу Мірча Луческу, слова якого наводить офіційний сайт "металургів".

"Дуже шкода, що "Металург", маючи такий стадіон і таких уболівальників, залишає Прем'єр-лігу. Потрібно зробити все, щоб скоріше повернутися в еліту. Команда суперника сьогодні повністю віддавалася грі. Якби вони грали так весь сезон, то, я думаю, не покинули еліту", - сказав він.

"Знав, що буде важко. "Металург" хотів на хорошій ноті попрощатися зі своєю публікою. Перед грою говорив своїм гравцям, що, якщо не заб'ємо швидко, суперник відчує впевненість. А якщо першим заб'є він, буде вкрай непросто. Вийшло те, чого я боявся", - додав тренер.

За словами Луческу, "Металург" грав агресивно, впевнено та змусив донеччан помилятися, тому "гірники" стали нервовими, не забили свої моменти.

"Крім того, не вважаю, що можна так судити чемпіона країни. Нам не дали два чистих пенальті. Якщо арбітр думає, що він собі заробить таким чином якусь славу, він помиляється. Я нічого не вимагаю від судді, просто хочу, щоб він не втручався", - зізнався він.

"Останні 15 хвилин матчу команда грала відмінно. Не сподобалося ставлення до справи моїх гравців на початку матчу, у перерві була жорстка розмова. До фіналу Кубку три дні, тому цю обставину теж враховували", - підсумував Містер.