Українська правда

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Чорноморець" 3:1. Домашня перемога Маркевича

Сергей Шемшученко — 21 квітня 2013, 17:23

Харківський "Металіст" здобув домашню перемогу в поєдинку з одеським "Чорноморцем". Три доволі легких м'ячі у ворота команди, яка позиціюється як один з претендентів на місце в зоні Ліги Європи, стали ще одним фактом на користь лігочемпіонівських амбіцій команди Мирона Маркевича.

З перших хвилин зустрічі "Металіст" взяв м'яч під свій контроль і більше його не відпускав. "Чорноморець" за весь матч створив лише один по-справжньому небезпечний момент. А м'яч, який опинився у сітці воріт харків'ян - спільна заслуга Папи Гуйе і Владіміра Дішленковіча, які "наварили каші" біля свого штрафного і дали можливість Бурдужану забити.

Однак, не довго музика грала, і "Металіст" вже за хвилину відігрався. Одесити настільки захопилися святкуванням взяття воріт суперника, що не встигли повернутися на свої позиції. Хав'єр після введення м'яча в гру з центра поля запустив його за спину Безоносному, який ще тільки повертався до воріт. Гол вийшов красивий, такий, що може стати окрасою будь-якого рейтингу.

Після цього "Металіст" ще більше підняв темп гри, і одесити вже нічого не могли вдіяти з атакою суперника. Другий м'яч забив Соса, який в штрафному виграв позицію у захисника і переграв голкіпера, третій Хав'єр забив головою після подачі з кута поля. "Металіст" продовжував атакувати і мав усі шанси забити більше.

"Чорноморець" огризнувся за десять хвилин до завершення зустрічі, але Ковальчук після хорошої позиції пробив у стійку. Одесити, ніби завелися, але "Металіст" тактично грамотно перейшов на гру від оборони, і спокійно довів гру до логічної розв'язки.

Команда Маркевича, як і раніше, займає другу сходинку, випереджаючи "Динамо" на два очки. Попереду у "металістів" поєдинок проти "Шахтаря", потім все те ж "Динамо", а 18-го травня - "Дніпро". Ці матчі, скоріше за все, і покажуть, чи готова команда привезти до Харкова у наступному сезоні таку бажану і очікувану Лігу чемпіонів.