Українська правда

Ліга Чемпіонів. "Реал" - "Манчестер Юнайтед" - 1:1. Склянка води

Сергей Шемшученко — 14 лютого 2013, 00:09

Відомий психологічний образ із склянкою води, яку оптиміст бачить напівповною, а песиміст напівпорожньою, має відповідати відчуттям фанів "Реала" після цієї гри. Прихильники мадридців побачили гру, що дозволяла розраховувати на впевнену перемогу, якби не геніальна гра воротаря суперників. Водночас, саме "Реал" відігравався, і саме чемпіони Іспанії могли програти все наприкінці зустрічі.

Перед грою дуже багато розмов точилося довколо того, що лише перемога у Лізі Чемпіонів є останнім шансом Жозе Моуріньо якщо не втриматися на посаді, то піти з високо піднятою головою. Португалець й сам, напевно, розуміє, що відіграти відставання від "Барселони" у першості нереально, а Кубок Іспанії нікого не задовільнить. Тому склад виставив орієнтований на атаку значними силами. І з перших хвилин такі атаки почалися.

Найкращу нагоду в дебюті змарнував Коентрао, котрий виконав обвідний удар з "нерідної" правої і влучив у стійку. Били ді Марія та Варан після кутового, нібито все було під контролем, але на 20-й хвилині гол стався зовсім не в ті ворота, біля котрих визрівав. Подачу з корнера замкнув Велбек, котрого прогавив Рамос.

"Реал" не став панікувати, продовжував чинити тиск, бити здалеку - відзначилися ді Марія (сейв де Хеа) та Роналдо - і за 10 хвилин відігрався. Позиційним провалом захисників під час класного навісу ді Марії з лівого флангу скористався Роналдо. Акцентований удар головою в кут воріт і не менш акцентована реакція на гол: "жодних радощів, я пам'ятаю, де став "зіркою". Красивий жест.

"Манчестер" продовжував чекати на шанс у контратаках і ледве не вийшов вперед одразу, але Велбек, випередивши захисника після флангового прострілу, проштовхнути м'яч у ворота не зміг. Кутовий після цього дав нагоду Руні, але Вейн з-під оборонця не влучив у ворота. Взагалі, стандарти у "МЮ" виходили непогано на відміну від опонентів: "Реал" подав 12 кутових, але не створив після них ні-чо-го.

Проте у "галактікос" все ще виходили швидкі атаки. Алонсо вирізав диво-пас на 70 метрів на Езіла, німець пробив з правої - де Хеа! Згодом ді Марія обіграв трьох, впав у штрафному, але суддя не дав пенальті. Помилково, як засвідчив повтор епізоду (у другому таймі Брих вибачиться, коли вирішить не давати червону Варану за зрив виходу Евра на ворота).

Ще двічі до перерви бив Роналдо, але забити йому не вдалося. Пару разів португалець бив одразу по перерві, але де Хеа продовжував реагувати на все. Прикладалися ді Марія, Коентрао (у падінні з пари метрів, воротар ледве відбив м'яч ногами), Хедіра - іспанцю все було до снаги. Вихованець "Атлетико", безперечно, став найкращим гравцем зустрічі із принциповим для нього суперником.

Але похвалити треба і Фергюсона, котрий в середині тайму випустив Гіггза, котрий допоміг збити темп. Та й самі мадридці втомилися у середині другого тайму. А там де втома, там і помилки. Банальна істина ледве не додала до рангу героїв ван Персі. Бомбардир на 72-й хвилині спочатку влучив у поперечину, а у наступній атаці опинився наодинці з Лопесом. Несильний удар мав завершуватися голом, але Алонсо встиг підстрахувати воротаря на лінії воріт.

Ще один шанс голеадор змарнував на останній хвилині, коли Лопес відбив його постріл з кута штрафного майданчика. "Реал" же не міг нічого вигадати, розраховуючи на індивідуальне осяяння лідерів. Символічною стала остання заміна Моуріньо, котрий замість Алонсо випусив не Кака, а Пепе. "Особливий" показав, що змирився з нічиєю і для нього головним наприкінці зустрічі було не пропустити, а не бігти вперед забивати.

Своєї "мети" він досягнув і тепер "Реал" влаштує будь-яка перемога на виїзді. Але ж "Манчестер" точно буде діяти активніше на "Олд Траффорд", тому сеу Жозе доведеться добряче подумати, щоб вигадати спосіб залишитися тренером Роналдо та компанії. Шанси є, а які вони... На те це й склянка, що кожен бачить щось своє.