Українська правда

Новий власник "Металіста" замахнувся на європейський кубок

Сергей Шемшученко — 25 грудня 2012, 18:43

Протягом п'яти найближчих років перед харківським "Металістом" буде стояти завдання виграти європейський кубок.

Таке завдання перед клубом оголосив новий власник клубу Сергій Курченко, пише офіційний сайт клубу.

"Я не хочу дивитися у спину донецькому "Шахтареві" та київському "Динамо", я не хочу щороку святкувати, що ми завоювали бронзові медалі чемпіонату України. Я хочу, щоб на нашому стадіоні звучав гімн Ліги Чемпіонів", - заявив він.

"Наша мета - протягом трьох років виграти золото чемпіонату, а протягом п'яти років привезти у Харків європейський трофей", - додається у зверненні.

Окрім того, новий власник клубу збирається викупити у влади міста стадіон "Металіст".

"Як ви знаєте, на реконструкцію стадіону "Металіст" було витрачено 100 млн. доларів, 30 млн. доларів витратив Ярославський, а 70 млн. доларів було виділено з міського бюджету. У конфлікті між міською владою та Ярославським я не брав ніякої участі, але хочу поділитися баченням, який я бачу вихід з ситуації", - поділився Курченко.

"Найближчим часом я зроблю офіційну пропозицію міській владі викупити їхню долю та стати 100-відсотковим власником стадіону, а вони щоб витратили всі ці кошти на потреби міста й області", - підсумовується у заяві.

Нагадаємо, у понеділок, 24 грудня, вже екс-президент "Металіста" Олександр Ярославський продав клуб групі компаній "ГазУкраїна".