Українська правда

Київському "Арсеналу" загрожують санкції від УЄФА

Сергей Шемшученко — 30 листопада 2012, 13:43

Слідча палата Інстанції УЄФА з фінансового контролю клубів, яка раніше тимчасово припинила виплати призових 23 учасникам єврокубкових турнірів в сезоні 2012/13, відновила виплати 16 клубам.

Раніше Слідча палата в якості охоронної заходи призупинила виплату призових ряду клубів, так як надана ними до 30 червня 2012 року інформація виявила суттєві прострочені фінансові зобов'язання, пише сайт УЄФА.

Тепер же в результаті подальшого вивчення ситуації і на підставі нових відомостей, які були надані клубами до 30 вересня 2012 року, ІФКК вирішила відновити виплати 16 клубам, так як вони розрахувалися за всіма своїми зобов'язаннями.

Це спричинило негайне зняття санкцій з клубів "Железнічар", "Сараєво", "Борац" Баня-Лука, ЦСКА Софія, "Атлетико", "Маккабі" Нетанія, "Шкендія", "Флоріана", "Будучность" , "Рудар" Плевля, "Рух", "Спортинг", "Васлуй", "Рубін", "Фенербахче" і "Ескішехірспор".

Крім того, Слідча палата передала на розгляд Арбітражній палаті справи клубів "Лех" та "Арсенал" Київ у зв'язку з тим, що їхні боргові зобов'язання з 30 червня 2012 року по 30 вересня 2012 тільки зросли. Станом на 30 червня 2012 виплати призових двом цим клубам не були призупинені.

Терміни винесення рішень про санкції і дати засідань Арбітражної палати поки не визначені.