Українська правда

Григорій Суркіс: Сьогоднішня зустріч показала, що динамівський футбол повертається на "Олімпійський"

Сергей Шемшученко — 28 вересня 2012, 22:43

Перша пемога Олега Блохіна принесла багато задоволення колишньому президенту "Динамо" Григорію Суркісу.

Про це екс-керманич Федерації футболу України сказав після матчу, очолюваного Блохіним київського "Динамо".

"Чи можу відверто вболівати за "Динамо"? По-перше, я завжди вболівав і буду вболівати за український футбол, незалежно від того, як складається гра тієї чи іншої команди. По-друге, після повернення Олега Блохіна до роздягальні "Динамо" я вважав за потрібне зайти і привітати його з першою перемогою", - відповів він.

"Я хочу сказати, що кожна людина має право сам вирішувати, що йому робити. Я вважаю, що відхід Блохіна зі збірної - це подія, що заслуговує уваги. Але не до такої міри, щоб його таврувати чи вихваляти за це. Це - його рішення. І не треба конфліктувати", - закликав Суркіс.

"Я бачу, як зараз ті чи інші фахівці висловлюються з цього приводу. Я сам пережив подібну історію в 2008 році, коли був ще головою ФФУ. Тоді на засіданні Виконкому багато з тих, хто зараз кажуть, що вони здивовані кроком Олега Володимировича, висловлювалися інакше. Тоді, зваживши усі фактори, ми прийшли до висновку, що повинні поважати рішення Блохіна", - нагадав він.

На думку Суркіса, Олег Володимирович, маючи тепер у складі "Динамо" багатьох гравців нашої національної збірної, буде і надалі служити українському футболу.

"Чи Блохіну варто було поєднувати роботу в клубі і в збірній? Знаєте, це вже питання не до мене. Це питання до нинішнього керівництва Федерації футболу. Повторю, ми повинні поважати вибір Блохіна. і не піднімати шум, щоб Олег Володимирович міг готувати гравців "Динамо" в тому числі і до вирішальних матчів у складі збірної. Тому що ті, хто вважають, що ігри з Молдавією і Чорногорією будуть прогулянкою, помиляються - це будуть достатньо серйозні випробування", - продовжив Суркіс.

"Я, як вболівальник зі стажем 61 рік, принаймні, побачив розгонисту флангову гру "Динамо". На мій погляд, вже сьогоднішня зустріч показала, що команда повертає динамівський футбол на "Олімпійський". А що буде далі, ми подивимося", - натякнув він.

"Я думаю, що на сьогоднішній день рано робити якісь висновки. Перший тайм - це тільки перший тайм. А результат 1:0 після другого тайму - на табло. Давайте дамо тренерському штабу Олега Блохіна можливість трохи попрацювати - я вважаю, що динамівська гра повернеться не тільки на НСК, але і на стадіони Ліги Чемпіонів", - цитує Суркіса dynamo.kiev.ua.