Українська правда

Блохін: "Така пропозиція буває лише один раз у житті"

Сергей Шемшученко — 26 вересня 2012, 16:34

У середу, 26 вересня, на заміській базі у Конча-Заспі президент київського "Динамо" Ігор Суркіс офіційно презентував громадськості нового головного тренера команди Олега Блохіна.

Незважаючи на те, що Олег Володимирович на новій посаді перебуває майже добу, виглядав наставник дещо розгублено, зазначивши, що навіть не встиг провести тренування з новими підопічними.

"Чесно кажучи, все так швидко відбулося, що думки плутаються. Про завдання ви і так знаєте, немає сенсу їх повторювати. Наразі задача - стабілізувати гру київського "Динамо". Рано про щось далі говорити. Я ще тренування навіть не провів", - сказав він.

На думку Блохіна, матчі із "Зорею", загребським "Динамо" та "Дніпром" будуть для нього, у більшій мірі, ознайомленням.

"Хоча відповідальності за результат ніхто не знімав. Обговорювати роботу попереднього тренера не хочу та не буду. Правильно Ігор Михайлович сказав, що настає нова ера, напевне. Кожен тренер хотів би, щоб сезон закінчився, аби починати з чистого листа", - зазначив новий керманич "біло-синіх".

"Єдине, що сказав хлопцям, що вони можуть програти 0:6, але байдужість їм ніхто не вибачить. Якщо я побачу, що у мене є два хороші нападники, то гратимемо у два форварди. Для мене зараз головніше, щоб команда виграла після двох поразок по 1:4", - сказав він.

Блохін визнав, що очевидно така його доля, що треба у важкий момент приймати важке рішення.

"Знаєте, читав трішки пресу: "зрадник", "зрадив національні інтереси". Я ніякий не зрадник. Я відразу запропонував, що можу довести цикл. Однак, є думки, що поєднувати дві посади - неправильно", - пригадав він і про збірну.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс також виступив проти поєднання посад. При цьому він зазначив, якщо так треба для збірної, щоб Блохін провів дві гри, то погоджується.

На запитання про аргументи, які змусили схилити шальки терезів на користь "Динамо", Блохін відповів просто: "Я ж корінний киянин. Усе життя програв у "Динамо".

"Ображався, коли багато "динамівців" отримували шанс, а я не міг спробувати. Напевне, мав пройти якийсь час. Які ще можуть бути аргументи? Якби мені запропонували "Реал" очолити, то я б відмовив, а "Динамо" погодився. Я все життя тут був, виріс. Така пропозиція буває лише один раз у житті", - зауважив фахівець.

На запитання, як відрегували у сім'ї на таке рішення, Олег Володимирович відповів: "Жінка зрозуміла, що мене тепер удома взагалі не буде. Найбільше радів батько. Мама, на жаль, не дожила... У них завжди мрія була. Ігор Михайлович знає".