Українська правда

Суркіс: "Блохіна поважаю як футболіста, у якого брав автограф ще хлопчаком"

Сергей Шемшученко — 26 вересня 2012, 15:43

Олега Блохіна могли запросити у "Динамо" у 2006 році, однак тоді б дорікали Ігорю Суркісу, що він переманив тренера завдяки відносинам з братом - Григорієм.

Про це на прес-конференції у Києві заявив сам президент київського клубу, передає кореспондент "Чемпіона".

"Якби я Олегу Володимировичу запропонував очолити "Динамо" з приставкою "в.о", то я б його не поважав. А я його сильно поважаю як футболіста, у якого брав автограф ще хлопчаком", - сказав він.

"Я вдячний Олегу Володимировичу, що він погодився працювати з перших хвилин. Без "в.о.". Коли сезон у розпалі, після двох прикрих поразок. Блохін чітко дав мені зрозуміти, що найближчим часом дасть відповідь, чому так сталося", - додав він.

За словами Суркіса, Блохіну приставка "в.о." апріорі не підходить, і не варто забувати, що було не так просто переконати Олега Володимировича, щоб він прийшов у клуб у непростий час.

"Я чекав кризи після гри з "Боруссією". Однак я не думав, що він буде настільки глибоким і болісним. Олег Володимирович - головний тренер. Це комусь може подобатися, комусь - не подобатися. Я вдячний керівництву ФФУ, що вони зрозуміли ситуацію Блохіна", - зауважив президент.

"Я його бачив у "Динамо" ще давно. Але тоді, у 2006-ому, коли він тренував збірну, це було неможливо. Мені б дорікали, що я скористався своїми відносинами з братом і переманив Блохіна. Це винятково його рішення, і його безмежна любов до київського "Динамо", - підсумував він.