Українська правда

Півзахисник "Шахтаря" потрапив у сотню найкращих гравців УЄФА

Сергей Шемшученко — 13 вересня 2012, 17:29

Півзахисник донецького "Шахтаря" Генріх Мхітарян потрапив до офіційного щорічника Європейського футбольного союзу (УЄФА) - книги, яка присвячена поточному єврокубковому сезону і не тільки.

Мхітарян потрапив у розділ, присвячений сотні футболістів, чиї виступи в сезоні 2011/12 на клубному та міжнародному рівні вразили УЄФА, пише сайт "гірників".

"Своїм блискучим виступом у кваліфікації Євро-2012 Вірменія, поза сумнівами, довела, що вона більше не аутсайдер європейського футболу. Три вражаючі великі перемоги поспіль, зокрема і прекрасний виграш у Словаччині з рахунком 4:0, катапультували команду в зону плей-офф. А головним натхненником Вірменії в той час був Генріх Мхітарян.

Молодий півзахисник "Шахтаря" забивав у всіх трьох згаданих матчах, а також у програному Ірландії поєдинку в Дубліні, який в підсумку поклав край надіям вірмен в кваліфікації. Тим часом "Шахтар" завершив боротьбу в Європі, але не припинив домінувати на внутрішній арені. Мхітарян став одним з головних дійових осіб, які допомогли клубу знову завоювати чемпіонство в Прем'єр-лізі і стати володарем національного Кубка.

Дуже популярний серед уболівальників, 23-річний талант забив 10 голів у Прем'єр-лізі, а також переможний м'яч у непростому матчі 1/4 фіналу Кубка із запорізьким "Металургом", - саме так описала Генріха редакція УЄФА.