Українська правда

Бальчос розповів про створення Регіональної ліги

Сергей Шемшученко — 11 вересня 2012, 11:32

Наступного року в Україні з'явиться нова професійна футбольна ліга, яка має стати перехідною і розширити футбольну географію країни.

Докладніше про нові змагання розповів президент ПФЛ Мілетій Бальчос.

"Уважніше подивiмося на футбольну мапу України: не залишилося команд, які представляють область серед професіоналів першої-другої ліг у Рівненській, Волинській, Закарпатській, Запорізькій, Житомирській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Але ж клуби, які мають бажання виступати на змаганнях, вищих за рангом, існують. Однак у них нестабільне фінансове становище, не відповідає критеріям ПФЛ інфраструктура", - сказав він.

"Тобто брати участь у змаганнях серед професіональних футбольних команд ще зарано, а в аматорських їм уже робити нічого. Тож ПФЛ ініцювала утворення такої структури в системі футболу, яка б розширила географію змагань та стала базовою для всього професіонального футболу", - зазначив Бальчос.

Також Бальчос розповів про команди, які будуть залучатися до участі.

"Схема така. Спочатку в регіонах проводять чемпіонати областей за вихід до Регіональної ліги. Команди, що посіли 1-ше та 2-ге місця, матимуть право виступати під егідою новоутвореної ліги. На другому етапі ми плануємо поділити мапу країни за територіальним принципом на 6 зон по 8 команд у кожній", - сказав він.

"На третьому етапі 6 команд розподіляться на 2 групи по 3 команди в кожній. Ігри вiдбуватимуться в два кола. Загалом кожна з команд у регіональній футбольній лізі проведе від 14 до 18 матчів за сезон. За підсумками сезону з регіональної ліги до ІІ ліги ПФЛ переходять команди, що посіли перші місця в групах третього етапу", - цитує Бальчоса expres.ua.