Українська правда

Бальчос провів зустріч з представниками Інтерполу стосовно корупції в українському футболі

Сергей Шемшученко — 27 липня 2012, 20:28

Сьогодні, 27 липня 2012 року, відбулася зустріч президента ПФЛ Мілетія Бальчоса з керівником Національного Центрального Бюро Інтерполу Василем Неволею.

В ході зустрічі обговорювалися питання стосовно проявів корупції та договірних матчів при проведенні змагань з футболу, пише сайт ПФЛ.

Зокрема, НЦБІ зацікавився проектом Закону "Про запобігання і протидію досягненню фіксованих (договірних) результатів та іншим корупційним правопорушенням у футболі", який розробляється Робочою групою за ініціативи ПФЛ і народного депутата України Вадима Колесніченка та спрямовано на попередження та виявлення фактів корупції у футболі.

За словами Неволі, Інтерпол тісно співпрацює з ФІФА та УЄФА в частині боротьби з корупційними проявами в структурі футболу і саме цим питанням приділяється найбільша увага, тому що футбол є найрозвиненішим соціальним явищем у спорті.

Президент ПФЛ проінформував керівника НЦБІ про хід розроблення законопроекту і можливі результати його впровадження. Досягнуто домовленості про співпрацю у подальшому розробленні документу через участь у складі Робочої групи представників Бюро Інтерполу, а також постійного зв’язку та проведення відповідних консультацій, у тому числі на рівні Інтерполу.

Також у ході спілкування обговорено питання стосовно прийняття зареєстрованого Верховною Радою Законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, щодо забезпечення громадського порядку та безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів".