Українська правда

Губернатор Запорізької області вимагає анулювати результат та переграти матч із "Севастополем"

Сергей Шемшученко — 30 травня 2012, 08:23

Влада Запорізької області зробить усе можливе, щоб вплинути на ситуацію з необ'єктивним суддівством у матчі 33-го туру Першої ліги між "Севастополем" та запорізьким "Металургом".

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко на зустрічі з гравцями та керівництвом футбольного клубу "Металург".

"Позиція влади одностайна: ми, запорожці, - одна сім'я і повинні триматися разом і в радості, і в горі. Ми горді люди, які вміють вигравати і програвати, але терпіти несправедливість – ніколи!", - заявив Пеклушенко.

"Те, що зробив суддя під час матчу між клубами "Металург" та "Севастополь", ставить під сумнів існування українського футболу взагалі. Якщо такі люди будуть знаходитися на посадах головних арбітрів, сенс спортивних змагань взагалі зникне", - вважає він.

Пеклушенко підкреслив, що це не локальна проблема запорожців, а всього українського футболу.

"Металург" - це бренд нашого регіону, в ньому є частинка кожного з нас, тому наше завдання – захистити честь клубу", - додав Пеклушенко.

Крім того, керівник області повідомив, що вже підготовлено звернення до Віктора Януковича, Миколи Азарова, а також до усіх можливих інстанцій з вимогою анулювати результат та переграти матч.

Звернення буде прийнято 31 травня під час сесії облради, а потім направлено всім адресатам.

"Я чудово розумію, що влада не має права втручатися в спорт, але ми не можемо собі дозволити залишатися осторонь цієї ситуації. Переконаний на всі 100%, що в "Металурга" величезний потенціал та велике футбольне майбутнє", - підкреслив губернатор.

Футболісти ж висловили Пеклушенку свою вдячність за підтримку, подарували йому клубну символіку та запросили на останній матч, який відбудеться 30 травня на стадіоні "Славутич-Арена". "Металург" буде грати з харківським "Геліосом".

"Металург" посідає третє місце в турнірній таблиці, поступаючись "Севастополю" двома очками. "Моряки" у заключному турі поїдуть в Чернівці, де на них чекатиме не гостинна "Буковина", нагадує prosport.tsn.ua.