Українська правда

Сьомін: Якби не було гри, ми б не набрали стільки очок

Сергей Шемшученко — 10 травня 2012, 22:55

Невдача "Динамо" у матчі з "Таврією", так саме як і у кількох інших зустрічах сезону, має свої причини, що не зводяться до помилок тренера.

Про це на останній післяматчевій прес-конференції сезону заявив Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо".

"Сьогодні було два різних тайми. Якщо говорити точніше, то до видалення в нашому складі була одна гра, а після видалення - інша. Як завжди буває в подібних випадках, не забиваєш ти - забивають тобі. Тому, напевно, треба визнати, що сьогоднішня нічия - закономірна", - оцінив він гру з кримчанами.

"Треба зрозуміти, що треба робити, які зміни необхідно втілити в життя. Ми закінчили чемпіонат України, набравши набагато більше очок, ніж у попередніх сезонах, але не стали чемпіонами. Тим не менш, результат треба вважати невдалим. Напевно, ми психологічно звалилися після матчу з "Шахтарем", і не змогли потім зняти цей стрес за футболістів", - визнав він.

"Але ми продовжуємо працювати, думаємо про те, на які зміни необхідно піти. Ми потребуємо цих змін, і ми їх обов'язково внесемо. У нас є час для того, щоб все зважити і рухатися далі. Чи залишуся? У мене є контракт ще на два роки. Так що такі питання не виникають", - відповів він.

Сьомін зазначив, що не зовсім згоден з тим, що у його команди не було гри.

"Якби не було гри, ми б не набрали стільки очок, ми не відірвалися від фінішував третім "Металіста" на 20 очок. Ми добре провели окремі матчі. А програли лише одного разу", - додав він.

"Фани кажуть, що я тренер-боягуз? Хочу сказати ще раз: є баланс атаки, є баланс оборони. Ще жодна команда не вигравала, граючи "шашки наголо". Ви думаєте, що це неправильно, а я думаю, що правильно. Розвиток буде тільки тоді, коли в обороні порядок. А те, що ми не забили вирішальні м'ячі, то, можливо, просто бракує кваліфікації, щоб вирішити результат гри на свою користь", - резюмував він.