Українська правда

Степаненко: Не чекав на виклик від Блохіна

Сергей Шемшученко — 10 травня 2012, 11:11

Рішення Олега Блохіна запросити Тараса Степаненка на збір перед Євро стало несподіванкою навіть для самого футболіста.

Про це гравець "Шахтаря" розповів "Спорт-Экспрессу в Украине", повідавши про жертви, на які доведеться піти заради Євро.

"Зовсім не очікував виклик, тому що навіть коли збірники із "Шахтаря" здавали певні аналізи, я цього не робив. Тоді остаточно зрозумів, що шансів немає. Навіть замовив путівку на відпочинок. Коли сказали що викликають, це стало повною несподіванкою", - зізнався він.

"Що зробив з путівкою? Я тільки почав бронювати - ще не заплатив гроші, збирався зробити це на днях. А дівчині ще візу не оформили, збиралися тільки подавати документи в посольство. На щастя, турфірма, з якою я багато років співпрацюю і в якій замовляю путівку не перший раз, поставилася до цього нормально. Так що, напевно, перенесемо відпустку на інший час", - відповів він.

Тарас згадує, що спочатку я не сильно повірив, навіть попросив Андрія Пятова, щоб він подзвонив адміністратору збірної.

"Ну і той підтвердив. А через кілька хвилин з'явився список на сайті ФФУ. Викликані ті хлопці, які практично завжди грали і в клубі, і в контрольних матчах збірної. Хіба що за винятком воротарів. В принципі, всі будуть знаходитися в рівних умовах, але все-таки є ті, хто стовідсотково потрапить в заявку, і є ті, хто поки під питанням", - визнав він.

"Потрапити в число двадцяти трьох, враховуючи те, що я багато пропустив - це, звичайно, здорово. Відчуваю, що можу грати 90 хвилин, і навіть більше. Коли постійно перебуваєш в ігровому тонусі, тренуєшся в загальній групі, то вистачає 2-3 матчі, щоб набрати форму. Головне пройти психологічний бар'єр, коли виникає невпевненість", - резюмував Степаненко.