Українська правда

Огляд зарубіжної преси за тиждень

Сергей Шемшученко — 6 квітня 2012, 17:26

Вчорашніми матчами Ліги Європи підійшов до закінчення черговий раунд головних європейських клубних турнірів, який видався доволі багатим на події. Разом з тим, на вихідних стартують більшість матчів національних чемпіонатів. Тому спробуємо поглянути, що ж пише зарубіжна преса з цього приводу.

Yahoo! Sports: Майбутнє Роберто Ді Маттео у "Челсі" залежить від перемоги у Лізі Чемпіонів

Оглядач Yahoo! Sports Мартін Роджерс у своїй статті оцінює перспективи Роберто Ді Маттео залишитися на посаді головного тренера "Челсі": "Хоча Ді Маттео може здатися очевидним аутсайдером серед претендентів на посаду тренера "Челсі", проте, якщо його команда виграє найконкурентніший клубний турнір у світі, він матиме найбільші шанси. Більшість все ж підозрює, що Абрамович буде шукати іменитого тренера для своєї команди влітку. Серед претендентів називають Жозе Моурінью, Лорана Блана, Пепа Гвардіолу та Йоахіма Льова".

Насамкінець, Мартін Роджерс згадує про те, що у "Челсі" кепські справи ще й в АПЛ, тому Ді Маттео необхідно добре попрацювати над командою. Але найголовніше з усього, констатує автор, що у тренера повірила команда.

The Independent: Ліга Європи: "Валенсія" лідирує в іспанському домінуванні серед останніх чотирьох команд

Видання зазначає, що прохід трьох команд Ла Ліги у півфінал Ліги Європи є прямим свідченням сили іспанського чемпіонату. "Валенсія", програвши 1:2 у першому матчі з "АЗ Алкмар", зуміла розгромити голландців 4:0 на Местальї. У півфіналі "Валенсію" чекає мадридський "Атлетико", який виграв 2:1 у Ганновері та зумів пройти далі з рахунком 4:2 за сумою двох матчів.

У другій півфінальній парі "Атлетик" Більбао, який вибив "Манчестер Юнайтед" у попередньому раунді, і зумів пройти німецький "Шальке", зіграє з єдиною командою, яка представляє не Іспанію - "Спортингом" з Лісабону. Хоча "Спортинг" і переміг "Манчестер Сіті", видання все ж віддає перевагу іспанцям.

Daily Mail: Нарешті Футбольна Асоціація почала діяти! Реднаппу та Ходжсону готується пропозиція... проте велика зарплатня, яку отримував Фабіо, буде урізана

Метт Лоутон із Daily Mail розглядає наболілу для англійців проблему, пов’язану із вибором менеджера для збірної. "Футбольна асоціація, як очікується, у найближчі два тижні здійснить офіційну пропозицію для людини, яка, вони сподіваються, стане новим менеджером Англії. І розуміється, що Гаррі Реднапп у верхній частині їхнього списку", - зазначає автор.

"Рой Ходжсон також, ймовірно, отримає пропозицію, проте ФА Англії більше не має ніякого бажання платити будь-якій людині 6 млн. фунтів стерлінгів на рік, які отримував Капелло". На думку видання, найбільш ймовірно, що представники Футбольної асоціації Англії та "Тоттенхема" зустрінуться під час півфінального матчу Кубку Англії 15 квітня.

BBC Sport: Чи переможе "Челсі" "Барселону" у півфіналі Ліги Чемпіонів?

Спортивний відділ BBC вирішив здійснити невеличке опитування серед футбольних експертів з метою виявлення їхніх прогнозів щодо шансів "Челсі" у протистоянні з "Барселоною". Експертами виступили колишній півзахисник "Челсі" Крейг Берлі, журналіст Ян МакГаррі й іспанський футбольний експерт Грехем Хантер.

Крейг Берлі: "Челсі доклало чимало зусиль, щоб досягти півфіналу, і там вони залишаться у підсумку. Я не можу бачити причини, по якій би вони пройшли далі. Нічого особливо хорошого я не побачив у грі з "Бенфікою", так як і в останні тижні, що могло б допомогти "Челсі" перемогти "Барселону".

Ян МакГаррі: "Чи будуть футболісти "Челсі" викладатися на полі всі 180 хвилин проти "Барселони"? Звичайно, будуть. Чи буде цього достатньо, щоб перемогти "Барселону"? Подивимося. Я намагаюся сказати, що все не так просто і передбачувано, як думають люди".

Грехем Хантер: "Барселона" не здивована, що зустрічається із "Челсі". Вони мають достатньо поваги до лондонців, тому й підготуються на всі 100%. "Челсі" були настільки сильні ці кілька років, що існували навіть дискусії про те, що Андрес Іньєста та Ліонель Мессі підуть в оренду до "Челсі". Тому лише протистояння покаже, хто сильніший".

Goal.com: Роналду: фінал Ліги Чемпіонів буде між "Реалом" і "Барселоною"

35-річний бразилець наперед твердо впевнений, що перші два клуби Іспанії зустрінуться у фіналі елітного турніру європейського футболу: "Іспанія переживає економічну кризу, але обидві команди [Мадрид та "Барселона"] знаходяться на рівні значно вищому, ніж інші. Фінал Ліги Чемпіонів буде між ними".

Далі "зубастик" похвалив тренера мадридців: "У нього є переможний менталітет і величезні можливості мотивувати гравців. З ним "Реал" спроможний виграти все. Я думаю, що він залишиться у Мадриді й надалі. Я не думаю, що він піде, поки все не виграє".

Sky Sports: Джеррард просить терпіння

Спортивний портал вирішив розглянути ситуацію з "Ліверпулем" разом з капітаном мерсисайдців. Капітан "Ліверпуля" впевнений, що команда знову знайде свою форму. Він закликав прихильників клубу бути терплячими, адже у клубі зараз лише спад у формі. "Червоні" знаходяться у чи не найгіршій серії більш, ніж за 50 років після шести поразок у семи матчах Прем'єр-ліги.

"У нас був важкий календар у березні. Ми не у захваті від ситуації, яка склалася, тому необхідно подивитися на себе зі сторони і спробувати піднятися у лізі якомога швидше", - сказав Джеррард.

Mirror football: Юний футболіст "Ман. Сіті" вибачився за написання проюнайтедівських твіттів

Mirror football довів до громадськості доволі цікавий факт: у період напруженої боротьби за титул між "Ман Юнайтед" і "Ман Сіті", гравець молодіжного складу "біло-голубих" радіє перемозі "червоних дияволів" над "Блекберном".

Сем Джонс, так звати юнака, опублікував радісне повідомлення у Твіттері після голів Антоніо Валенсії та Ешлі Янга, які допомогли відірватися "Юнайтед" від "Сіті" на п'ять очок. Перше повідомлення було наступним: "Тааааааааааааааааааааак! "Юнайтед юнайтед юнайтед", а далі за ним: "Таааааааааааааак, оце гол!" Коли ж гра була закінчена, юний гравець "Сіті" написав: "Гра закінчена! Ешлі Янг - ви король!"

За це пізніше під тиском клубу він був змушений вибачатися у твіттері: "Я вибачаюся за вчинений злочин. Я б не сказав би ці речі знову. Клуб нагадав мені про мої обов'язки". Нагадаємо, що "Сіті" підписав школяра Джонса з валлійського "Кардіффа" у минулому місяці. Схоже, що хлопець потрапив не у ту манчестерську команду.

На цьому наш огляд преси закінчений, до нових зустрічей на champion.com.ua!