Українська правда

Причиною невдалої гри "Шахтаря" у чемпіонаті за версією Луческу завжди стають судді, - Михайличенко

Сергей Шемшученко — 6 квітня 2012, 16:25

Обговорювати роботу арбітрів напередодні важливих матчів - це певна тактика головного тренера "Шахтаря" Мірчи Луческу.

Про це в інтерв'ю клубній прес-службі розповів спортивний директор київського "Динамо" Олексій Михайличенко.

"Очікую як хорошої гри своєї команди, так і позитивного результату. Усі чудово розуміють, наскільки він наблизить клуб до поставленої мети - перемоги у чемпіонаті Україні", - сказав він.

"Перед іграми команд при тренері Луческу питання суддівства піднімалося завжди. Я думаю, це певна тактика тренера, адже дрібниць, як ми знаємо, у футболі немає. На мій погляд, тут є два моменти. По-перше, виявляється психологічний тиск на суддів, по-друге, готується плацдарм для пошуку причини при можливій невдачі", - додав директор.

За словами Михайличенка, нескладно помітити, що причиною невдалої гри "Шахтаря" у чемпіонаті України за версією Луческу практично завжди стають судді.

"А якщо арбітр, як було раніше, приїхав з-за кордону, значить, винна Федерація футболу. У міжнародному матчі суддів чіпати у відкриту не можна, тут винними стають українські футболісти", - зауважив він.

"У "Динамо" інша психологія, і закладалася вона не один день, і не один рік. Уникнути помилок, на жаль, не вдається нікому - ні тренерам, ні гравцям, ні арбітрам", - підсумував він.