Українська правда

Полунін: Назаренко краще за Джуліано, котрий не коштує тих грошей, що за нього віддали

Сергей Шемшученко — 30 березня 2012, 18:15

"Дніпро" помилився, вирівши зробити ставку як на диригента атак на бразильця Джуліано та відпустивши Сергія Назаренка.

Про це газеті "Український футбол" заявив екс-півзахисник команди Андрій Полунін.

"Назаренко, допоки грав за "Дніпро" та національну збірну, неодноразово доводив свій високий клас і професіоналізм. Він - чудовий плеймейкер, який, до того ж, чимало забиває", - почав він.

"З іншого боку медалі - Джуліано: бразилець виступає в Україні уже півтора роки, він мав достатньо часу для адаптації, проте хорошої гри від нього ми все ще не можемо дочекатися". - вважає він.

На думку Полуніна, коли за футболіста дають 11 мільйонів доларів, від нього треба вимагати швидкої віддачі.

"Загалом я не вважаю, що Джуліано коштує тих грошей, які за нього віддали: мабуть, за цю суму сюди можна привозити по-справжньому висококласних футболістів, які, як того вимагають принципи селекції, були б набагато сильніші доморощених виконавців", - впевнений він.

"Свого часу я виступав за кордоном - у Німеччині, де мені довелося в пришвидшеному темпі вивчати дуже нелегку місцеву мову. І я впорався з цим завданням, бо розумів, що від цього напряму залежить моя кар’єра", - згадує екс-гравець "Нюрнберга".

"Натомість у нас іноземцям створюють тепличні умови, з ними, простіше кажучи, панькаються. Ні до чого хорошого це не призводить. Ось і Джуліано ні російської, ні, тим паче, української не вивчив. І не вивчить", - резюмував Полунін.