Головне

Ліга Чемпіонів. "Мессілона" - "Байєр" 7:1

07.03.2012 23:41 869 0
Ліга Чемпіонів. "Мессілона" - "Байєр" 7:1

Вірити у те, що "Байєр" зможе подолати бар'єр у вигляді каталонської "Барселони" в 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів, було важко. Підтвердив це перший поєдинок у Леверкузені. Після домашніх 1:3 розраховувати на розгромну перемогу на "Камп Ноу" було б фантастикою. Важко навіть уявити таке.

До того ж, востаннє німці в ЛЧ перемагали на виїзді у далекому 2002-ому!.. Все вказувало на те, що "Барселона" без особливих проблем вийде у чвертьфінал. Визнавав це і головний тренер "Байєра" Робін Дутт. Водночас коуч запевнив, що його підопічні гратимуть на перемогу, адже відступати нікуди. А його вислів "відігратися у поєдинку з командою Гвардіоли надзвичайно важко" взагалі вказував на певний розпач.

Хосеп Гвардіола напередодні сказав, що його команда розслаблятися не буде. Навіть незважаючи на рахунок першої гри. Наставник наголошував, що не треба давати леверкузенцям розігнатися, бо ті мають чудову швидкість. Ну а той факт, що німці ніколи не здаються та грають до кінця, - це давній і загальновідомий момент.

Власне, створити вагову перешкоду на шляху "синьо-гранатовихм" гостям з Німеччини так і не судилося. Почалося протистояння з пресингу "Байєра", який узяв в облогу половину поля господарів хвилин на п'ять. Однак каталонці досить швидко перехопили ініціативу та створили чудовий момент. Фабрегас закинув на Мессі, удар якого відбив Лено, а потім захисник ліг під добивання Педро.

У наступні хвилини перевага "Барси" тільки зростала. "Байєр" усе менше шансів мав на позиційну атаку, а тими поодинокими контрвипадами злякати захист "Барселони" було важкувато. Залишалося сподіватися на потужні дальні удари. Однак і їх оборонці блокували. Тому особливої роботи Вальдес не мав.

Протримався, так би мовити, німецький клуб до 26-ої хвилини. Гості захопилися нападом й отримали контратаку. Хаві віддав надзвичайну передачу на хід Мессі. Ліонель вийшов на рандеву з голкіпером і прокинув м'яч повз нього. Через п'ять хвилин той таки Мессі мав робити дубль, проте його постріл метрів з десяти прийняв на себе захисник. Це лише відтермінувало взяття воріт. На 42-ій хвилині найкращий футболіст світу отримав пас від Інієсти, змістився у центр і пробив повз Лено.

Описувати кожну комбінацію "Барселони" немає сенсу. Там тільки за один поєдинок можна випустити кілька посібників для починаючих. "Байєр" на фоні підопічних Гвардіоли виглядав аутсайдером. Можливо, не вистачило леверкузенцям Баллака та Барнетти. Але не факт, що і вони змогли б зупинити сучасну "Барселону". Єдиний момент, який вони створили у другому таймі стався на 54-ій хвилині. Це Дердійок перекинув Вальдеса, але м'яч по-зрадницьки пролетів по лінії, так і не перетнувши її.

А господарі впіймали кураж і продовжили бити німців. Протягом десяти хвилин вони забили чотири рази. Спочатку Мессі реалізував вихід майже віч-на-віч, перекинувши воротаря. Потім Тельо, який за хвилину до цього з'явився на полі, пробив повз Лено із зони лівого інсайду. Через три хвилини невтомний Ліонель скористався помилкою голкіпера та прокинув м'яч у сітку, оформивши каре. А ще через кілька хвилин Тельо записав на себе дубль, пробивши Лено!..

Опісля виникало лише одне питання: чи зможе Мессі сьогодні забити п'ятий? ЗМІГ! Надалі буде робота у статистиків, аби відшукати, хто де коли забив більше. Але точним є той факт, що Ліонель став першим футболістом, який забив п'ять м'ячів у розіграші Ліги Чемпіонів. Фантастичний результат, чи не правда? Окрім того, не варто забувати, що у нинішній ЛЧ аргентинець забив 12 м'ячів у 7 поєдинках.

"Барселона" у компенсований час дозволила гостям відквитати один гол. Очевидно, саме за це і дякував Дутт Гвардіолу, адже відразу після взяття воріт підійшов до останнього та потиснув тому руку. "Байєр" тепер зосередиться на чемпіонаті країни, а каталонці продовжують боротьбу на всіх фронтах.

Ліга Чемпіонів-2011/12

1/8 фіналу

Матч-відповідь

7 березня

"Барселона" (Іспанія) - "Байєр" (Леверкузен, Німеччина) 7:1 (2:0)

Голи: 1:0 - Мессі (25), 2:0 - Мессі (42), 3:0 - Мессі (49), 4:0 - Тельо (55), 5:0 - Мессі (58), 6:0 - Тельо (62), 7:0 - Мессі (84), 7:1 - Белларабі (90+1)

"Барселона": 1. Вальдес, 2. Даніел Алвес, 3. Піке, 4. Фабрегас, 6. Хаві (15. Кейта, 54), 8. Інієста (37. Тельо, 53), 14. Маскерано, 16. Бускетс, 21. Адріано (26. Муньєса, 63), 10. Мессі, 17. Педро Родрігес

"Байєр": 23. Лено, 2. Швааб, 3. Райнхарц, 21. Топрак, 24. Кадлец, 27. Кастро, 6. Рольфес, 8. Л. Бендер (9. Шуррле, 55), 10. Ренато Аугусто (4. Оципка, 67), 11. Кісслінг, 19. Дердійок (38. Белларабі, 55)

Попередження: Рольфес (12), Кастро (45).

Коментарі ()