Українська правда

Запорізький "Металург" вирушив на збори з кількома новачками

Сергей Шемшученко — 14 січня 2012, 16:29

Вчора, 13 грудня, запорізький "Металург" відправився на перший навчально-тренувальний збір до Туреччини, який триватиме до 27 січня.

Про це повідомив офіційний сайт клубу.

У складі делегації наступні гравці:

Воротарі - Віталій Руденко, Олексій Шевченко, Ігор Вітів;
Захисники - Ігор Дудник, Андрій Бойко, Лопес Матеуш, Максим Імереков, Матеус Штефанелло, Кирило Лобанов, Василь Карауш;
Півзахисники - Сергій Сидорчук, Мохаммед Ашраф, Євген Пісоцький, Юрій Штурко, Максим Скороходов, Дуглас Джефферсон, Дмитро Ульянов.
Нападники - Андрій Нестеров, Юрій Штурко, Артур Каськов, Ян Ковалевський, Сергій Рудика.

Шанс проявити себе в першій команді клубу отримали: 27-річний голкіпер Ігор Вітів - вихованець стрийського футболу виступав за "Газовик-Скала" (Стрий), "Оболонь" (Київ), "Кримтеплиця" (Молодіжне), "Бананц" (Вірменія), "Десна" (Чернігів), 26-річний захисник Кирило Лобанов (1 гра в поточному сезоні за "Металург-2"), 18-річний півзахисник Дмитро Ульянов (16 ігор у сезоні за "Металург-2") і 18-річний нападник Ян Ковалевський (15 ігор, 2 голи в сезоні за "Металург-2").

Повернулися з оренди 20-річний нападаючий Артур Каськов (15 матчів у сезоні за "Чорноморець") і 23-річний захисник Василь Карауш (14 матчів у сезоні за "Академію-УТМ" Ігоря Добровольського з Кишинева). Ще шість-вісім потенційних новачків команди з інших клубів повинні прибути на перегляд.

У неділю, 15 січня, повинен приєднатися до команди Олексій Бєлік, у понеділок прямо з Бразилії повинні прибути капітан команди Алвес Жуніор і форвард Фабіано Ліма. Можливо, до цього часу вирішить питання відкриття турецької візи в посольстві Камеруну в Києві Адольф Тейку, а також оформить необхідні документи молодий перспективний воротар, вихованець ДЮСШ ФК "Металург" Максим Бабійчук, 1994 року народження.

Не зможуть попрацювати на першому зборі викликані під прапори молодіжної збірної України Євген Опанасенко та Андрій Цуріков - з 10 по 31 січня вони візьмуть участь у тренувальному зборі в Києві і міжнародному турнірі "Кубок Співдружності" в Санкт-Петербурзі, а також гравці юнацької збірної країни Едуард Соболь і Микита Вєтров, які з 15 по 21 січня у столиці України братимуть участь у навчально-тренувальному зборі, а з 21 по 29 січня зіграють в рамках міжнародного турніру в Мінську (Білорусь). Голкіпер Володимир Жук продовжить підготовку до сезону разом з "Металургом-2". Підопічні Ігоря Лучкевич виходять з відпустки в понеділок, 16 січня.

За словами виконуючого обов'язки головного тренера "Металурга" Сергія Зайцева, якому під час збору будуть допомагати Володимир Марчук, Григорій Негірев, Віктор Трегубов, Геннадій Зайцев, Роман Чуприна, Михайло Дмитрієв і Да Сілва Жілмар Тадея, основний упор буде зроблений на закладку фундаменту фізичної готовності .

У рамках першого збору "Металург" планує провести три контрольні поєдинки: 17 січня суперником запорожців стане "Спартак" (Нальчик, Росія), 21 січня - ФК "Краснодар" (Краснодар, Росія), 24 січня - "Шахтар" (Караганда, Казахстан ).

Нагадаємо, запорожці вийшли з відпустки в понеділок, 9 січня, пройшовши медогляд і проводячи дворазові тренування. Розділившись на дві групи гравців займалися в тренажерному залі, аеробікою та біговими вправами на клубній базі "Великий Луг" і острові Хортиця.

Команду покинули Фабіо, Віталій Венідуб ("Зоря", Луганськ), Євген Задоя, Юрій Глушко, Іван Спічка (усі - оренда в "Геліос", Харків).