Українська правда

Ще один рупор Ахметова: "Шахтар" показує найбільш видовищну гру в Україні

Сергей Шемшученко — 29 грудня 2011, 18:00

Екс-ведучий програми "Футбол в лицах", яка виходила на ТРК Україна, а нині заступник директора НТКУ Михайло Метревелі вважає, що донецький "Шахтар" показує найбільш видовищний футбол в Україні.

Про це Метревелі розповів в інтерв`ю офіційному сайту "Шахтаря".

"Усі матчі "Шахтаря", які транслюються на "Першому національному", викликають великий інтерес. "Шахтар" має найвищі рейтинги на нашому каналі, причому незалежно від того, проти якої команди грає.

Це досить серйозний феномен. Наприклад, коли ми транслювали матчі не за участю "Шахтаря", рейтинги були в два рази нижче. Ми дивимося рейтинги "Динамо" на каналі "2+2" і порівнюємо з нашими. Так от, "Шахтар" десь в 1.5 - 2 рази перевершує рейтинги матчів за участю киян.

Мені здається, що найголовніша причина в тому, що "Шахтар" грає в найбільш видовищний футбол в Україні. Зрозуміло, що в нашій країні не уся футбольна аудиторія уболіває за "гірників".

Є прихильники київського "Динамо" і так далі. Але усі інші, тобто ті, хто не уболіває ні за "Шахтар", ні за "Динамо", зупиняють свій вибір на тій команді, яка показує найбільш якісну і ефектну гру. А "Шахтареві" якраз вдається демонструвати видовище, що запам'ятовується", - розповів Метревелі