Українська правда

Луческу: Якщо удача повернеться до нас обличчям, ми доб'ємося позитивного результату

Сергей Шемшученко — 18 жовтня 2011, 14:11

Донецький "Шахтар" здатен перервати серію невдалих виступів, з яких розпочалася його кампанія по здобуттю трофею головного єврокубка.

Про це на передматчевій прес-конференції напередодні гри Ліги Чемпіонів проти пітерського "Зеніта" заявив тренер "Шахтаря" Мірча Луческу.

"Нелегко грати, коли існує великий тиск на досягнення максимального результату. А у нас така ситуація, що ми повинні вигравати всі поєдинки чемпіонату і іншого будь-якого турніру. У нашому складі є досвідчені футболісти, які знають, як вчинити в тому чи іншому випадку. А є молоді, які не завжди вміють реалізувати момент, створений командою, опинившись під тиском", - почав він.

"Думаю, що ми втратили очки на старті не з вини команди, не тому, що погано грали, хоча і допускали певні помилки. Багато моментів у тих двох матчах були інтерпретовані тільки на користь нашого суперника. Так було і в Порту, ви про це самі добре знаєте, так було і в домашньому матчі з АПОЕЛом, коли не призначили два пенальті на Мхітаряні та Вілліані", - згадує він.

"Ми втратили п'ять очок, але гра команди вселяє впевненість. Думаю, що нефарт, який був у цих поєдинках, закінчиться і удача повернеться до нас обличчям, ми доб'ємося позитивного результату", - закінчив підбиття підсумків жвох перших ігор у групі Луческу.

Після цього він перейшов до оцінки ситуації перед грою проти російського "Зеніта".

"Будуть зустрічатися дві команди з абсолютно протилежними стилями гри. Ми за рахунок високої індивідуальної майстерності своїх футболістів граємо в комбінаційний футбол, виходимо з оборони через пас, доводимо м'яч до штрафної суперника, створюємо дуже багато гольових моментів, але не завжди їх реалізовуємо", - каже румун.

"Що стосується "Зеніту", то це дуже добре підготовлена ​​фізично команда, вони швидко переходять від оборони до атаки, швидко вибудовують гру по вертикалі, доходять до штрафної. У них немає, як у нас, контролю м'яча протягом тривалого часу, у дві-три передачі вони доходять до штрафної, грають на максимальних швидкостях, що має на увазі часом багато помилок", - зазанчив Луческу.

"Якщо буде дощ, газон буде однаковим для обох команд, тому тільки гра покаже. Буде багато залежати від того, як пристосуються до поля наші футболісти. Зрозуміло, що воно буде дуже швидким", - впевнений наставник.

Луческу зірвав оплески журналістів, коли, дізнавшись про те, що на грі будуть Дмітрій Мєдвєдєв та Віктор Янукович, заявив, що хоче, щоб радів тільки президент України.

"Не будемо говорити про тих, хто відсутній. Ми багато матчів провели без наших провідних футболістів: Фернандіньо був відсутній якийсь час, Чигринський, Ракицький не зіграє завтра. Може бути тільки дві команди, залежні від своїх лідерів, - це "Барселона" з Мессі і "Реал" з Кріштіано Роналдо. Всі інші знайдуть, ким замінити гравців", - закінчив він.