Українська правда

Тренер АПОЕЛа: З "Шахтарем" буде складніше, ніж з "Зенітом"

Сергей Шемшученко — 27 вересня 2011, 22:13

Донецький "Шахтар" має бути краще підготовленим до матчу 2-го туру Ліги Чемпіонів з АПОЕЛом, ніж пітерський "Зеніт" у 1-му турі, адже в "гірників" був час вивчити суперника, а мотивація після поразки від "Порту" зашкалюватиме.

Таку думку на передматчевій прес-конференції висловив головний тренер кіпріотів Іван Йовановіч, пише сайт "гірників".

"Наша команда вважається поки що аутсайдером у групі. Наше первинне завдання - це показати хорошу гру і проявити себе як єдине ціле, як справжня команда", - почав він.

"Звичайно, не все залежить тільки від нашої команди ... Ми знаємо, що нам доведеться грати з винятковим суперником - з командою, яку я відношу до десятки кращих у Європі". - зробив комплімент він.

"Стиль гри "Шахтаря" мені особисто дуже близький, він мені подобається. У нашого суперника видатний тренер. Тому в матчі з такою командою ми повинні будемо довести своє право перебувати в Лізі Чемпіонів", - вважає фахівець.

"Шахтар" із "Зенітом" об'єднує те, що вони найсильніші в своїх країнах, що стосується стилю гри, то тут нема нічого спільного на думку Йовановіча.

"Зеніт" дуже організований і динамічний, а в атаках намагається скористатися вільним простором, використовуючи сильних нападників. "Шахтар" - королі передач, комбінаційної гри. З дуже сильними, талановитими гравцями атакуючої групи. Говорячи про командни дії ... "Зеніт" намагається якомога швидше забити гол. "Шахтар" же робить ставку на контроль м'яча і хороші колективні дії", - назвав відмінності тренер.

На думку наставника кіпріотів, після поразки від "Порту" для "Шахтаря" гра другого туру буде, безумовно, важливою.

"Точно так само і для нас цей матч буде складніше, ніж попередній. І у "Шахтаря", і у "Порту", і у "Зеніту" є право на помилку в груповому турнірі, тоді як у нас такого права просто немає", - зазначив він.

"Перемога над "Зенітом" була дуже престижною - вона має історичне значення. Однак у нас попереду ще п'ять ігор, в яких ми постараємося зробити все можливе, щоб не опустити планку", - запевнив він.

"Чигринський і Ракицький, які не зіграють з нами, дуже сильні футболісти, в чому ми ще раз переконалися в матчі "Порту" - "Шахтар". Однак я не думаю, що у пана Луческу буде проблема замінити їх на рівноцінних гравців. Не забувайте, склад "гірників" дуже сильний", - резюмував Йовічевіч.