Українська правда

Прем'єр-ліга."Волинь" - "Металіст" 0:3. На другу сенсацію Кварцяного не вистачило

Сергей Шемшученко — 29 липня 2011, 18:24

Матч 4 туру у Луцьку обіцяв бути надзвичайно цікавим. Керівництво "Металіста" вже давно намагається зачепитися за боротьбу за друге місце - зону Ліги Чемпіонів. Тому підтвердження багатомільйонні придбання харків'ян. Однак це поки підопічним Маркевича не вдається. Дві нічиї та важка перемога над "Зорею" - це не рівень того "Металіста", який ми знаємо. При цьому у першому турі у грі проти "Динамо" харківській команді просто пощастило, що не пропустили другий м'яч.

"Волинь" же несподівано у минулому турі вирвала перемогу у "Дніпра" на арені суперника. До того ж нинішня форма Майкона може потурбувати навіть грандів українського футболу. Чотири забиті м'ячі, і гравець луцької команди серед найкращих бомбардирів чемпіонату. Саме його м'ячі принесли "Волині" чотири очки на старті.

"Волинь" добре виглядала лише у першій половині гри - у перші хвилини вони пресингували гостей. Однак навіть під кінець тайму луччани почали підсідати. Цим чудово скористався "Металіст", відправивши у ворота господарів три м'ячі. У "біло-червоних" найкращий шанс мав Павлов на 26-ій хвилині, коли з кількох метрів пробив вище воріт. А Майкон виявився взагалі справжнім розчаруванням двобою.

Загалом рахунок міг бути і 2:4, і 3:5. Футболісти з Луцька забили тричі, проте кожного разу арбітри показували, що робили вони це не за правилами. Павлов спочатку сфолив проти захисника, а потім відправив м'яч у ворота, згодом же він опинився у положенні поза грою. Під завершення другого тайму і Бабир забив після свистка - оффсайд, хоча і сумнівний.

Другий тайм для Віталія Кварцяного виявився провальним. Раз за разом нападники "жовто-синіх" утікали на побачення з Недільком. Рятували "Волинь" то захисники в останній момент, то сам воротар, то форварди неточно били. Волиняни мають радіти, що не пропустили більше.

"Металіст" на добу вийшов на друге місце, маючи в активі вісім очок. Однак нічиї у Києві та Сімферополі поки залишають харків'ян за межами трійки за потенційно набраними пунктами. "Волинь" же у свою чергу зазнала першої розгромної поразки у нинішньому сезоні. І це після того, як тиждень тому луччани у Дніпропетровську здолали "Дніпро".