Українська правда

Куніцин: Петров - порядна людина, а Заяєв - ні

Сергей Шемшученко — 20 травня 2011, 11:43

Відставка Валерія Петрова з поста в.о. головного тренера "Таврії" була ініціативою тренера, а не керівництва клубу.

Про це "Спорт-Экспрессу в Украине" заявив почесний президент "Таврії" Сергій Куніцин.

"Валерій Петров сам написав заяву. Вважаю, як чесна людина він вчинив правильно. Я подякував Петрову і залишив його на посаді спортивного директора", - повідомив Куніцин.

"Адже не можна применшувати заслуги Петрова в тому, що команда піднялася по турнірних сходах. Валерій Павлович тільки один раз крупно поступився, в інших випадках, якщо й програвав, то не більше, ніж з різницею в один м'яч", - згадує він.

"При цьому здолали на виїзді "Металіст", зіграли внічию з "Динамо" і "Дніпром". Те, що відбулося в Маріуполі, це трагедія нашого масштабу. Сказав футболістам наступне: щоб уникнути появу чуток про нібито здачі гри "Іллічівцю", Петров як порядна людина приніс себе в жертву", - каже Куніцин.

Натомість протилежністю Петрову за людським якостями Куніцин вважає Анатолія Заяєва, котрий привів "Таврію" до звання чемпіонів України 1992 року.

"Не вважаю Заяєва патріархом. Він, з моєї точки зору, непорядна людина. Як я розумію, команду потрібно підтримувати і в печалі, і в радості. Але це не стосується Анатолія Миколайовича, який, як тільки підвернулася можливість, став нагнітати обстановку, закликаючи до відставки, в тому числі, і вищого керівництва. Мовляв, і без вас команда не пропаде", - жаліється Куніцин.

"Але всім чудово відомо, що футбольний клуб - не бізнес, який приносить доходи. У нашому футболі знайти інвестора - величезна удача. Не шикуються олігархи в чергу - повірте мені на слово. Зате образити клуб, покритикувати - це у нас запросто. Але ж я коли був прем'єр-міністром Криму, надавав Заяєв і "Таврії" велику допомогу. Шкода, про це вже він не пам'ятає", - наголосив він.