Українська правда

На польські стадіони не пускатимуть уболівальників приїжджих команд

Сергей Шемшученко — 14 травня 2011, 23:13

У Польщі футбольні матчі усіх ліг чемпіонату країни до кінця сезону 2010/2011 проводитимуться без участі організованих груп уболівальників приїжджих команд.

Таке рішення напередодні прийняли члени правління польської федерації футболу (PZPN).

Рішення PZPN пов'язане з проявами футбольного хуліганства на стадіонах, зокрема, масовими безчинствами на стадіоні у Бидгощі 3 травня, які сталися після завершення фінального матчу на кубок Польщі між командами "Легія" і "Лех".

Водночас PZPN засвідчила готовність співпрацювати з державними органами, спортивними організаціями і товариствами уболівальників щодо викорінення усіх проявів хуліганства, насилля і некультурної поведінки на стадіонах.

Польська федерація футболу повідомила, що повністю підтримуватиме діяльність державних інституцій, зокрема органів правопорядку, що мають на меті виявляти, затримувати й карати учасників безчинств, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

Голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск позитивно оцінив рішення PZPN.

"Cхвалюю такий спосіб мислення, тим більше, що про це просила поліція, а поліція у питаннях безпеки й порядку повинна мати вирішальний голос", - констатував він.

Як повідомляло агентство, 11 травня відбулася закрита зустріч Д.Туска з керівництвом правоохоронних органів, PZPN і представниками 16-ти команд вищого дивізіону чемпіонату країни з приводу протидії явищу футбольного хуліганства.

Після цієї зустрічі Голова Ради міністрів Польщі заявив: якщо упродовж наступних кількох місяців не виконуватимуться норми закону про безпеку масових заходів, то проведення Євро-2012, співорганізатором якого є Польща, може опинитися під загрозою, пише ukrinform.ua.