Українська правда

Луческу: І в нас, і в "Дніпра" свій стиль, тому матч вийшов видовищним

Сергей Шемшученко — 11 травня 2011, 22:51

Матч "Дніпра" та "Шахтаря" у півфіналі Кубка України вдався на славу - обидві команди мали свої козирі та зіграли на дуже високому рівні.

Таку оцінку грі дав на післяматчевій прес-конференції тренер "гірників" Мірча Луческу, повідомляє офіційний сайт клубу.

"Найголовніше - що ми будемо грати у фіналі. Ми дуже хотіли цього і добилися. Як і в будь-якому кубковому матчі, було дуже важко. Якщо не брати до уваги інцидент, коли Селезньов ударив Ракицького, можна вважати, що гра була дуже цікавою", - почав румун.

"Кожна команда - зі своїм стилем і зі своєю претензією, тому матч вийшов видовищним. Напевно, ми були сильніші в комбінаційної грі, швидше - забили два, могли відзначитися ще. "Дніпро" ж був дуже сильний при стандартних положеннях", - визнав Луческу.

"Перший тайм був практично ідеальним - зіграли дуже добре. У другому ж ми "сіли" глибоко, в якійсь мірі програли середину поля, частково впав функціональний стан, і ми дали можливість "Дніпру" створювати певні моменти", - зазначив Луческу.

Але, за його словами, навіть при перевазі "Дніпра", якби не Лаштувка, то "Шахтар" на контратаках забив би кілька голів.

"Ми програли багато єдиноборств. Тим більше, що ми втратили Чигринського, на якого завжди робили ставку на другому поверсі. Потрібно виходити з цієї ситуації без Дмитра. Чижов також був травмований, і теж повністю не готовий, так само як і Кучер", - назвав причину програшу "другого поверху" тренер.

"Намагаємося довести справу до кінця з тими гравцями, які у нас здорові. Спробуємо провести ще дві гри чемпіонату на гідному рівні і будемо сподіватися, що з початком підготовки до нового сезону в строю будуть всі футболісти без винятку", - запевнив він.

"Дніпро" змінився з приходом Хуанде Рамоса. Якщо раніше вони грали у прямолінійний футбол, з використанням довгих передач, то зараз грають у видовищний футбол, стиль якого схожий на латиноамериканський. Він базується на гарному контролі м'яча. "Дніпро" добре готовий функціонально, і в його складі є дуже потужні гравці", - оцінив суперників тренер.

Луческу подякував Андрію П'ятову, сказавши, що сьогодні був той день, коли вже воротар мав виручати команду.

Наостанок тренер додав, що не може оцінити інцидент між Тейшерою та Денисовим у першому таймі, бо був далеко і бачив лише, що Тейшейра вдарив м'яч.

"Не збагну реакцію інших, які кинулися на нього. У цьому провина не тільки гравців "Дніпра", але й наших футболістів - не потрібно було штовхатися, потрібно було відійти в сторону і дати можливість судді приймати рішення", - вважає румун.

За його словами, у "Дніпра" залишався шанс виграти якийсь титул, і ця гра була як весь сезон, тому і слід було чекати, що команда Рамоса буде дуже агресивна і мотивована.