Українська правда

Англія може вийти з ФІФА

Сергей Шемшученко — 11 травня 2011, 17:33

Міністр спорту Великобританії Хью Робертсон натякнув, що Англія може вийти з ФИФА у разі, якщо Міжнародна федерація футболу не відповість на звинувачення в корупції членів виконкому, повідомляє BBC.

Нагадаємо, що у вівторок колишній глава англійської Футбольної асоціації лорд Девід Трісман, що керував заявкою своєї країни на право проведення ЧС-2018, заявив, що чотири члени виконкому ФІФА вимагали хабаря в обмін на свої голоси на користь Англії.

Також член британського парламенту Демьєн Коллінз оприлюднив інформацію, отриману у журналістів британської газети "Sunday Times", що є докази про підкуп Катаром ще двох членів виконкому - Камеруна Ісса Хаята й івуарійця Жака Анума, кожен з яких нібито отримав за свої голоси на виборах господаря ЧС-2022 по 1,5 мільйона доларів.

У нас є бажання працювати з ФІФА і допомогти змінити цю організацію зсередини, - заявив міністр спорту Хью Робертсон. - Якщо ФІФА покаже, що не зможе змінитися, можливі будь-які сценарії.

Генеральний секретар Англійської асоціації футболу Алекс Хорн запевнив, що наявні докази слів Трісмана будуть найближчим часом зібрані і відправлені до ФІФА, пише "Советский спорт".