Українська правда

У ФФУ розраховують на допомогу "фонда Януковича", але готові мотивувати збірну і самостійно

Сергей Шемшученко — 21 квітня 2011, 18:48

Збірна України матиме гідний рівень фінансової підтримки та мотивації, а хто його забезпечить - не так вже й важливо.

Таку думку висловив на зустрічі з журналістами президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

"Взагалі допомога завжди потрібна, проте все залежить від того пропонують її чи доводиться стояти з простягнутою рукою", - сказав він.

За його словами, наприклад, за часів відбору на ЧС-2006 і футболісти, і тренерський штаб відчували турботу про себе - перельоти, проживання, харчування, взуття, харчування.

"В циклі 2004/05 збірна отримала мотивації більше, ніж чемпіони світу італійці", - повідомив Суркіс, додавши, що від одного лише Ігоря Коломойського команда отримала тоді 8,5 мільйонів доларів.

"Сьогодні національна асоціація знову готова посприяти. У комітеті національних збірних сьогодні більше 10 команд, я ні разу не чув, щоб хтось з тренерів скаржився, що чогось не вистачає", - зазначив він.

"Якщо ідея Януковича про фонд національної збірної не померла і затребувана, то ні я, ні Олег Володимирович, ні хлопці не будуть проти", - пообіцяв він.

Якщо ж ідея "померла", то Суркіс пообіцяв, що ФФУ зможе впоратися своїми силами.

"Щодо товариських ігор, то в них гравцям не треба думати про фінансову мотивації, треба думати, що це може бути їхня перша і остання можливість потрапити на Євро", - вважає голова ФФУ.

Після цього Суркіс додав, що до сьогодні збірна завжди отримувала премії за підсумками товариських ігор, якщо, звичайно, ці премії були обумовлені заздалегідь.