Українська правда

Суркіс: До зали увійшли двоє претендентів, обидва гідні, але завжди є переможець і переможений

Сергей Шемшученко — 21 квітня 2011, 18:38

Процес прийняття рішення щодо повернення Олега Блохіна до збірної України був важким, але можна сподіватися, що в нього все вийде.

Про це заявив президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

"До зали Виконкома ФФУ увійшли двоє претендентів, обидва гідні, але завжди є переможець і переможений", - почав він.

"Ми подякували Калитвинцеву за 8 місяців його роботи, він відповів на пряме питання, що не звертав уваги на приставку "в.о.", - продовжив Суркіс.

За словами Суркіса, Калитвинцев готовий до виконання ролі помічника Блохіна у збірній, але рішення прийматиме після розмови з Блохіним.

"Було три кандидати, думку Яковенко я знав, зустрічався з ним, так як хотів розуміти його точку зору", - зізнався він.

"Яковенко сказав, що хотів би завершити цей відбірковий цикл. І завдання його не вичерпуються молодіжним чемпіонатом у Данії", - навів думку тренера Суркіс.

"Яковенко зняв свою кандидатуру на Виконкомі. Якби ми наполягали, щоб він залишив кандидатуру в числі претендентів, то він напевно б залишився", - вважає голова ФФУ.

Втім, Григорій Михайлович додав, що у ФФУ не вважали за можливе, щоб Яковенко "сидів на двох стільцях".

"Потрібен тренер готовий зробити команду, що до контракту - вважаю, що ми знайдемо "компонент", який дасть можливість Блохіну відчувати себе спокійно", - сказав він.

"Розуміємо, що він не може розписатися кров'ю, що виведе нас в призери. Але якщо члени виконкому його підтримали, значить, він був переконливий", - впевнений Суркіс.

Наостанок президент ФФУ заявив, що Блохін - "брила, як гравець, і як тренер" і, на думку Суркіса, Виконком ФФУ прийняв фундаментальне правильне рішення.