Українська правда

Буряк: "Брага" вдома грає по-іншому, "Динамо" не буде диктувати умови

Сергей Шемшученко — 13 квітня 2011, 11:51

Щоб потрапити до півфіналу Ліги Європи київському "Динамо" треба подолати португальску "Брагу" в гостях, де вона буде зовсім іншим коелктивом, ніж у Києві.

Про це екс-"динамівець", а нині тренер та футбольний аналітик Леонід Буряк розповів офіційному сайту киян.

"Грати на виїзді завжди дуже складно. Але саме "Динамо", гадаю, буде трохи легше. У хлопців буде простір, контратаки, а кияни сильні в цьому компоненті", - впевнений Буряк.

"Не знаю, з чим пов'язана низка непереконливих ігор "Динамо" останнім часом, можливо, з психологічним станом або фізичними кондиціями, але команда виглядала трохи розбалансованою", - визнав він.

На думку фахівця, лише для пересічного глядача "Брага" може здаватися середньою командою, насправді це добре організований колектив.

"Багато виконавців показують дуже хороший футбол. Можливо, це не топ-гравці, але з ними складно змагатися. Взагалі, в Португалії завжди важко виступати, там трохи інший футбол. Якщо команда потрапляє до гри, з нею дуже складно впоратися", - заявив Буряк.

"У Бразі це буде гостроатакуюча команда, яка грає на високих швидкостях. Я знаю її й можу сказати, що там буде зовсім інший футбол. У цьому плані "Динамо" потрібно правильно налаштуватися", - запевняє він.

"Ми граємо в гостях з командою, яка дуже добре контролює м'яча. Я не думаю, що "Динамо" буде диктувати свої умови. Потрібно тактично вірно і грамотно побудувати гру, перекрити всі зони. Доведеться виконувати дуже багато чорнової роботи", - вважає тренер.

При всьому цьому Буряк не зміг називати когось одного зі складу "Браги", бо вважає, що в складі команди немає футболістів, на яких би акцентувалася особлива увага.