Українська правда

Луческу: Якби Мессі грав у нас, ми б пройшли "Барселону"

Сергей Шемшученко — 13 квітня 2011, 08:06

Донецький "Шахтар" взагалі-то грав не гірше за "Барселону" в обох зустрічах, просто у нього немає Мессі, гра якого і визначила різницю між командами.

Про це тренер "гірників" Мірча Луческу заявив на прес-конференції після матчу у Донецьку, повідомляє сайт клубу.

"Я був би дуже радий, якщо б вони виграли Лігу Чемпіонів. Тоді буде розумно пояснити наш виліт від "Барселони", - сказав він.

"Природно, мова не йшла про те, щоб ми пройшли далі після цієї гри. Це потрібно було зробити в Барселоні, але занадто багато помилок ми там допустили", - вважає Луческу.

На його думку, у другій грі потрібно було зіграти таким чином, щоб залишити поле з піднятою головою, що його команді вдалося.

"Ми змусили "Барселону" оборонятися, створили таку кількість гольових моментів, скільки не створюють інші команди. Ця гра допоможе нам надалі підготуватися до нових матчів такого рівня", - сподівається тренер.

"Якщо б ми на виїзді після першого пропущеного гола реалізували хоч би один з трьох моментів, які створили, то зараз, напевно, говорили б на іншу тему. Ми мали шанси для цього і, в принципі, грали не гірше "Барселони", - зазначив Луческу.

"Єдине, у нас в складі немає Мессі. Якби він грав у нас, ми б пройшли "Барселону". Ця команда практично не має недоліків, з великими індивідуальностями, з хорошими гравцями, які знають, коли і що робити на футбольному полі", - схилив голову тренер.

За його словами, гравцям зараз треба зберегти таку ж мотивацію на матчі першості, як була на зустрічі з "Барселоною".

"Чемпіонат не менш важливий, ніж навіть 1/4 Ліги чемпіонів, тому що статус чемпіона України дозволяє відразу ж грати в груповому турнірі Ліги чемпіонів", - нагадав Луческу.

"Потрібно, щоб в майбутніх матчах ми вийшли на наш найвищий рівень, тому що попереду нас чекають дуже важкі ігри. Думаю, що ми пройдемо через складний момент і зуміємо відновити травмованих гравців", - сказав він наостанок.