Українська правда

Ліга Чемпіонів. "Ман. Юнайтед" у півфіналі. Абрамович усе ще вірить в Анчелотті? ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 13 квітня 2011, 00:02

Напередодні матчу-відповіді Карло Анчелотті впевнено заявляв, що його майбутнє не залежить від гри у Манчестері. Італієць посилався на свій контракт, який розрахований ще на рік, запевняючи, що і наступного сезону він працюватиме на "Стемфорд Брідж". Більше того, Карло відверто сказав: "Тиск позначається тільки позитивно. Він дозволяє зберігати концентрацію".

Алекс Фергюсон намагався налаштувати свою команду, щоб ті забули про перемогу у першому двобої. Воно й не дивно, адже минулого сезону у чемпіонаті "МЮ" поступився вдома своєму конкуренту 1:2. Такий рахунок цілком задовольняв лондонців і цього дня. Окрім того, шотландський фахівець вже почав думати про перемогу у трьох турнірах. Проте сказав, що наразі "Манчестер" має багато кадрових проблем.

"Мені здається, "Челсі" одержимий перемогою у Лізі Чемпіонів. Абрамович живе мрією про перемогу у головному європейському клубному турнірі". Це також слова Фергюсона за добу до звітного матчу. Відразу хочеться риторично запитати: А хто не хоче перемогти у головному єврокубку? Правильно, кожен хоче.

Після гри Абрамович і його клуб попрощалися з цією мрією ще на рік. "Манчестер Юнайтед", загалом, весь матч тримав усе під контролем. Навіть коли "аристократи" зрівняли рахунок, не пройшло і хвилини, як Пак вивів "дияволів" знову вперед. Незрозуміло, чим "Челсі" мав здивувати свого суперника та здолати їх на "Олд Траффорд".

Хочеться розкритикувати селекцію лондонців. Або ж самого Фернандо Торреса. Звичайно, кожен купує гравців і розраховує, що вони гратимуть не гірше, аніж у попередньому клубі. Це не стосується іспанця. У першому таймі склалося таке враження, що "Челсі" грав у меншості - Торрес з'явився в об'єктиві телекамер лишень кілька разів. Анчелотті все сподівається, а нападник все не користується довірою.

Звідси знову незрозуміло, чому італійський наставник залишив у запасі Дрогба. Дідьє був найактивнішим у Лондоні. Тоді Анчелотті його замінив на вирішальних хвилинах. Аналогічно і у Манчестері. Мається на увазі активність. Івуарієць став одним із найкращих у "синіх", але заслужив тільки 45 хвилин на полі. Дрогба навіть забив на арені "МЮ". У меншості!

Дуже цікаво, чи залишить Роман Аркадійович нинішнього наставника і у наступному сезоні. Чи потрібен амбітному "Челсі" тренер, який не може виграти жодного турніру за сезон? Так, залишається ще чемпіонат. Але, при всій повазі до лондонців, шансів дуже мало, про що вже писалося.

"Манчестер Юнайтед"? Цілком заслужений вихід до півфіналу Ліги Чемпіонів. Сер Алекс продовжує залишатися чи не найуспішнішим тренером світу. Кожного року йому вдається з нових гравців зліпити Команду. Команду, яка може грати на рівних з грандами. Прикро тільки за Фердінанда, у якого знову може бути рецидив травми. Не просто так нарікав Фергюсон на кадрові втрати.