Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. "Аріведерчі, "Рома"! ВІДЕО

08.03.2011 14:42 608 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. "Аріведерчі, "Рома"! ВІДЕО

На "Донбас-Арені" донецький клуб сьогодні порадував. Було помітно, що "Шахтар" виглядає набагато краще за італійців, які після програного домашнього поєдинку все ж заявляли про те, що будуть боротися до кінця.

Зміна тренера у римлян позитивно відбилася на грі команди, яка в останніх трьох матчах чемпіонату Італії здобула дві перемоги і одну нічию в трьох матчах. Але от проти "Шахтаря" поборотися не вийшло. Перші двадцять хвилин команди показували рівну гру, але перший гол, який забили "гірники" спантеличив римських футболістів.

Через вісім хвилин римляни заробили пенальті, але П'ятов врятував свою команду і "Рома" взагалі "поплила". Мексес, який з перших хвилин матчу відзначився  жорсткою і неспортивною грою, таки напросився. І Говард Вебб холоднокровно відправив його відпочивати. "Рома" перебудувалася, а "Шахтар" просто дограв перший тайм і пішов на перерву.

Початок другого тайму був дуже нервовим. Команда в меншості просто "розвалилася", а тому дуже багато фолила. Даріо Срні в цьому матчі дісталося найбільше. Навіть жовту картку арбітр показав хорвату за епізод, у якому Срну ліктем в обличчя вдарили. Але не даремно капітан "Шахтаря" терпів  грубощі римських хлопців.

"Шахтар" повною мірою використав свою чисельну перевагу і дуже грамотно почав діяти у атаці. "Гірники" витягували гравців "Роми" на свою половину, цим самим зібльшуючи оперативний простір для своїх форвардів. А як наслідок, на 56 хвилині Срна навісив зі свого флангу на Вілліана, який у штрафному майданчику Доні встиг зупинити м'яч, обробити його, підняти голову, подумати і точно пробити у дальній верхній кут. І все.

Тренер римлян почав робити заміни. Його можна зрозуміти - проти "Шахтаря" у його команди шансів не залишилось, а попереду нелегкий матч проти "Лаціо" у національному чемпіонаті.

А "Шахтар" не хотів зупинятися на досягнутому. Едуардо, який вийшов на заміну, класно прокинув собі на хід, до кінця дограв епізод, виграв силову боротьбу у захисника і дуже точно спрямував м'яч у ворота бразильського голкіпера "Роми".

От і вся історія. Як співалося у одній давній пісенці: "Аріведерчі, "Рома", бувай здорова".  "Гірники" зробили чудовий подарунок українським уболівальницям. У підсумку 6:2 і "Шахтар" йде в 1/4 Ліги Чемпіонів. Вперше у своїй історії.

Коментарі ()