Українська правда

ЄС буде регулювати футбольні трансфери та діяльність спортивних агентів

Сергей Шемшученко — 19 січня 2011, 13:12

Представники Європейської Комісії мають намір посилити правила проведення футбольних трансферів і регулювати діяльність агентів гравців.

Про це стверджує британська газета The Guardian з посиланням на документ Єврокомісії, опублікований у Брюсселі, пише "Интерфакс".

"Трансфери гравців постійно привертають увагу громадськості, стурбованої законністю дій і прозорістю фінансових потоків. Єврокомісія вважає, що настав час для комплексного аналізу правил проведення трансферів у професійному спорті Європи", - наголошується у документі.

У найближчі місяці Єврокомісія організовує конференцію, на якій спортивні організації, футболісти та їхні агенти обговорять "способи поліпшення ситуації у галузі діяльності спортивних агентів".

У документі Єврокомісії, поширеному 19 січня, відзначається, що ЄС схвалює пропозиції УЄФА щодо дотримання правил "чистої" фінансової політики у футболі, а також обіцяє вжити заходів щодо практики договірних матчів.

За повідомленням Guardian, у 2010 році у Лісабонський договір було додано положення, згідно з яким ЄС отримав право "підтримувати, координувати та доповнювати ініціативи в області спорту країн-членів".

У 2009-ому ЄК провела дослідження, у ході якого були виявлені порушення "етичного характеру" у спорті, включаючи фінансові злочини.