Українська правда

Суркіс вже не вірить в поняття "динамівський футбол"

Сергей Шемшученко — 21 грудня 2010, 08:46

Перед Юрієм Сьоміним у київському "Динамо" буде поставлене завдання - показати якісний футбол в Європі.

Про це в програмі "Профутбол" розповів президент "Динамо" Ігор Суркіс.

"Насамперед , потрібно налаштувати гру таким чином, щоб 12- очковий відрив "Шахтаря" від "Динамо" був більше неможливий, щоб боротьба за перше місце велася з першої до останньої хвилини. Але найголовніший пріоритет - показати якісний футбол у Європі. Але ми й з Кубка не вилетіли - можемо його завоювати, та й у боротьбі за чемпіонство рук не опускаємо.

У футболі буває будь-що. Якщо в нас був спад, то чому такого спаду не може відбутися в "Шахтарі"? Хоча й "Металіст", і "Дніпро", і "Карпати" підтискають, але тим цікавіше чемпіонат, тим крутіше інтрига. Я розумію, що чудес не буває: мовляв, Юрій Палич прийде, чарівною паличкою змахне, і ми станемо грати як мінімум на тому рівні, який був, коли він ішов з "Динамо".

Так, для цього потрібен час, потрібно буде потерпіти, але я не сумніваюся в його кваліфікації. Якщо ми все-таки укладемо з ним контракт, вірю, що він підніме команду на новий якісний рівень. Що стосується поняття "динамівський футбол", то я не знаю, що це таке. А "Барселона" грає в який футбол? Барселонський? Коли ми обігравали їх 3:0 і 4:0, вони ж теж у якийсь футбол грали. Динамівський футбол це сьогодні той, який дає результат. У мене було достатньо людей, які хотіли прищепити команді динамівський футбол, але результату не було", - цитує Суркіса dynamomania.com