Українська правда

Маркевич: Хочу, щоб наша збірна грала проти найсильніших суперників

Сергей Шемшученко — 12 квітня 2010, 15:33

Збірна України буде намагатися перемагати навіть у товариських матчах.

Про це заявив керманич "синьо-жовтих" Мирон Маркевич в інтерв'ю газеті "Новий погляд".

"А навіщо ж тоді виходити на полі? Хоча мене також хвилює рівень гри в товариських матчах, але ж це від їхніх результатів залежить, яке місце займатиме збірна в рейтингу FIFA", - каже наставник.

На думку Маркевича, особливо корисними для збірної України будуть спаринги з румунами та голландцями.

"Румуни в Європі не на останніх ролях. Я ж хочу, щоб наша збірна грала проти найсильніших суперників. У наших планах іще цього року спаринг із голландцями. Це взагалі чудово", - вважає тренер.

Склад збірної Маркевич поки що тримає в секреті.

"У нас немає багато кандидатів. Визначили коло кандидатів із 20-25 футболістів, але про прізвище краще не питайте, все одно нічого не розповім. Ні в яких відпустках вони не будуть - приїдуть через чотири дні після завершальних матчів своїх команд.

А вже 25 травня - перша гра з литовцями. Збирати гравців раніше я не бачу сенсу. До кінця травня вони повинні перебувати в клубах, а ми за ними спостерігатимемо, щоби зібрати всіх кращих на перший збір", - зазначив тренер.

Крім того, наставник поділився думками про Чигринського і Тимощука, які мають мало ігрової практики у своїх клубах.

"Я б дуже хотів, щоб Анатолій усе ж зумів пробитися до складу "Баварії", а Дмитро до складу "Барселони". Якщо не вдасться, то вони і самі все прекрасно розуміють... Гравцеві збірної потрібна ігрова практика. У будь-якому випадку ми на них розраховуємо", - запевнив Маркевич.