Українська правда

Данілов просить Суркіса перевірити, чи Даньковський, Іщенко й Орєхов мають статус арбітрів ФІФА

Сергей Шемшученко — 29 березня 2010, 22:16

Прем'єр-ліга просить Федерацію футболу України розібратися чи легітимно Даньковський, Іщенко й Орєхов отримали статус арбітрів ФІФА.

Про це йдеться у листі президента Прем'єр-ліги Віталія Данілова до президента ФФУ Григорія Суркіса

"У листі від 25 березня президент "Ворскли" Олег Бабаєв вказав на можливе незаконне надання судді Сергію Даньковському статусу арбітра ФІФА.

Голова Комітету арбітрів ФФУ Вадим Шевченко в інтерв'ю сайту "UA-Футбол" 26 березня надав оригінальне пояснення цій ситуації. З його слів виявляється, що ФІФА заохочує систему недотримання власних норм, оскільки "йде нам назустріч і дозволяє залучати більше молодих арбітрів".

Впевнений, що ФІФА апріорі не може спонукати порушувати норми, за неухильним виконанням яких вона стежить. І взагалі навряд чи курс міжнародної федерації на омолодження благоволить фальсифікаціям, приклади яких навів Бабаєв.

В тому ж інтерв'ю Шевченко розповів про ще один кричущий випадок! Виявляється, "свого часу, коли були рекомендовані у ФІФА Іщенко, Орєхов, вони також до кінця не дотримувалися всіх статей". Невже ФІФА заохочує підробку документів?

Наведені факти сколихнули Прем'єр-лігу, адже розкрилася чергова проблема в українському арбітражі. Просимо розібратися чи легітимно Даньковський, Іщенко й Орєхов отримали статус арбітрів ФІФА, на якій підставі були зроблені відповідні представлення в ФІФА і ким з уповноважених співробітників ФФУ були вчинені такі дії. Прошу у найкоротший термін проінформувати Учасників Прем'єр-ліги про результати службового розслідування", - йдеться у листі.