Українська правда

Сьомін: "Динамо" і "Шахтар" сильніші ніж будь-який російський клуб

Сергей Шемшученко — 24 грудня 2009, 13:16

"Київське "Динамо" і донецький "Шахтар" сильніші ніж будь-який російський клуб.

Про це заявив екс-наставник київського "Динамо", а нині московського "Локомотіва" Юрій Сьомін, інформує dynamo.kiev.ua з посиланням на "Спорт-Уікенд".

"В цілому, звичайно, наш чемпіонат значно сильніший і цікавіший. Проте київське "Динамо" і "Шахтар" сильніші за будь-який російський клуб. А якщо подивитися на таблицю коефіцієнтів УЄФА, то українські команди за кількістю набраних у нинішньому євросезоні очок йдуть на першому місці.

Ті ж "Металіст", "Дніпро", донецький "Металург" хоч і не мають таких фінансових можливостей, як "Шахтар" або "Динамо", але вони показують досить серйозні результати. Чемпіонат Європи-2012, без сумніву, дасть новий поштовх розвитку футболу в Україні, будуть збудовані нові стадіони.

Хоча надсучасний стадіон у Донецьку вже функціонує. У нас же за всі ці роки збудовано лише "Локомотів" та стадіон в Хімках. Тому в даний момент ми програємо Україні навіть у розвитку інфраструктури.

Останнім часом у Росії все більш активно заговорили на тему проведення чемпіонату з формулою "осінь - весна", як це практикується в Україні, що, на думку прихильників цієї ідеї, дасть поштовх розвитку футболу в нашій країні.

Чесно кажучи, я не помітив що "осінь - весна" дає якісь великі переваги. Просто в Україні тепліше, ніж у нас. І кращі, ніж в Росії, поля. Словом, мені важко відповісти, за якою формулою потрібно грати. В обох варіантах є свої плюси і мінуси. І я не вважаю, що після подібного переходу ми відразу ж станемо чемпіонами Європи та світу. Корінь наших проблем треба шукати в чомусь іншому", - підсумував Сьомін.