Українська правда

Донецький "Металург" залишать українець і білорус, а підсилить команду бразилець

Сергей Шемшученко — 24 грудня 2009, 12:39

У міжсезоння "Металург" підпише контракт з 26-річним нападником болгарського "Левскі" Зе Соареш.

В усякому разі, офіційний сайт болгарського клубу повідомив про підписання попереднього контракту з гравцем. Орієнтовна вартість бразильця - 500 тисяч доларів. Швидше за все, форвард приміряє футболку "Металурга" 1 січня 2010 року, пишуть "Известия в Украине".

Зі стовідсотковою впевненістю можна стверджувати, що команду залишать двоє, причому обидва - за особистою ініціативою головного тренера. Микола Костов не задоволений грою орендованого у "Шахтаря" воротаря Богдана Шуста і півзахисника Володимира Коритька.

Причому білоруський легіонер йде з команди зі скандалом. Коритько написав заяву в УЄФА, у якому звинувачує клуб у недотриманні контрактних зобов'язань.

Нагадаємо, що він перейшов з "Чорноморця" в січні цього року. Незважаючи на те, що контракт білоруса з моряками передбачав можливе продовження ще на один рік, домовитися сторони не зуміли, і Володимир поїхав підкоряти Донецьк.

Одним з основних факторів переходу в "Металург" стали турнірні амбіції команди, яка прагнула за підсумками сезону потрапити в один з європейських кубкових турнірів. Так, власне, і вийшло - донецький "Металург" нинішнім літом взяв участь в європейській кампанії, але Коритько в цих іграх задіяний не був. Як і взагалі в нинішньому сезоні, залишившись за бортом заявки донецького клубу.

"Перший дзвінок" пролунав перед збором "Металурга" в Австрії, на який Костов Коритька не взяв. Трохи пізніше, на прес-конференції перед матчем з білоруським "МТЗ-РІПО" в кваліфікації Ліги Європи, між Костовим і журналістом із сусідньої країни відбувся наступний діалог:

"Володимир Коритько не заявлений в Лігу Європи і на чемпіонат України. Ви з ним будете розлучатися?"
"Так, він іде. Можете навіть зробити пропозицію від білоруської команди - він ваш гравець", - сказав наставник донеччан.

Зараз в цій ситуації розбирається УЄФА. Вищий футбольний орган отримав заяву від футболіста, в якому він звинуватив український клуб в недотриманні контрактних зобов'язань.