Українська правда

Поле "Динамо" підлатали до матчу з "Барселоною"

Сергей Шемшученко — 8 грудня 2009, 10:41

Поле стадіону "Динамо" ім. Валерія Лобановського підлатали до матчі Ліги Чемпіонів з каталонською "Барселоною".

Зокрема були спеціальною травою підсіяні пошкодження газону, розповів заступник директора стадіону Анатолій Колоша.

"Ми використовували насіння, яке сходить за температури +4 градуси. Це новий різновид, який називається СОС. Вони "затягнули" невеликі пошкодження, які були на газоні. Гадаю, поле буде в ідеальному стані", - сказав він.

"Окрім того, ми накрили газон агроплівкою. Незважаючи на те, що цього року ми ще не вмикали підігрів, температура газону під плівкою складає +5,5 градуса. Це дає надію, що в разі морозу не виникне конденсату й поле не буде слизьким під час гри. У вівторок ми його відкриємо, підстрижемо, оскільки трава під плівкою трохи підросла, і будемо чекати на "Барселону" на тренування", - наводить слова директора офіційний сайт "Динамо".

"Зараз прийшла сутінкова пора. До 20-го грудня світловий день зменшиться до восьми годин. Тому рослини переживають не найкращі часи, зокрема, трава. Тому ми провели низку агротехнічних заходів, щоб підготувати футбольний газон до матчу "Динамо" - "Барселона". Зокрема, внесено спеціальні калійні добрива з великою кількістю мікроелементів.

Ми використовуємо сучасні добрива, стимулятори та мікроелементи. Хотів би зазначити, що клуб не жалкує коштів на догляд за газоном. У нас нова техніка, нове міцне покриття. "Динамо" зацікавлене, щоб на стадіоні був хороший газон", - розповів Колоша.