Українська правда

Луческу відмовився очолити збірну України

Сергей Шемшученко — 2 грудня 2009, 16:25

Мірча Луческу відмовився очолити збірну України.

Про це головний тренер донецького "Шахтаря" заявив у середу, 2 грудня, інформує кореспондент "Чемпіона".

"Вважаю, що в національної збірної повинен бути нейтральний тренер. Не хотілося б знаходитися в диспуті з прихильниками "Шахтаря" чи "Динамо", не залежно від того, хто вони - журналісти, вболівальники або люди, які мають свою думку", - сказав Луческу в інтерв'ю офіційному сайту клубу.

"Тренер національної збірної повинен бути незалежний, щоб працювати спокійно, з великою впевненістю. А тому що ще до офіційного запрошення вже були всілякі дискусії, опитування і так далі, то я категорично заявляю, що ніякої можливості приймати національну збірну України я не маю", - говорить румун.

"Але якщо потрібна буде моя допомога в тих чи інших питаннях, я зроблю все можливе і віддам всі свої знання, щоб допомогти успішному виступу збірної України на міжнародній арені. Така моя категорична відповідь. Хотілося б закрити цю тему і готуватися до завтрішньої дуже важливої гри. І просто виграти", - переконує Луческу.

"Що стосується моїх зобов'язань, то в мене з "Шахтарем" контракт ще на півтора року. Не хотілося б, щоб повторилася ситуація, коли у мене ще залишався рік контракту і почався тиск, як це було. Тому хочу після закінчення цього сезону визначитися, що буде далі. Будь-якому тренеру складно працюється в останній рік. На ньому лежить вся відповідальність, немає спокою, а кожен говорить тільки про наступного тренера", - каже наставник донеччан.