Українська правда

"Шахтар" підтримує уболівальників, які обурені цінами на матч Греція - Україна

Сергей Шемшученко — 2 листопада 2009, 17:48

Донецький "Шахтар" на своєму офіційному сайті оприлюднив заяву, в якій приєднується до уболівальників, які обурені високими цінами на квитки на гру відбору до ЧС-2010 Україна - Греція, що пройде 18 листопада на Донбас-Арені.

"Обурення уболівальників справедливе. ФК "Шахтар" виражає свою солідарність із українськими уболівальниками й протестує проти подібної цінової політики.

"Шахтар" завжди сповідував принципи чесності й відкритості. Тому ми прагнемо звернути увагу, що гра Україна - Греція проводиться під егідою Федерації футболу України. ФФУ й ніхто інший визначає ціни на квитки й несе за них повну відповідальність.

Нашому клубу передається для продажу через каси "Донбас Арени" 19 880 квитків. Їхня реалізація дасть 15 480.000 гривень. 5% від цих коштів, а саме 774 000 гривень, віддадуть "Шахтарю". Ці гроші будуть витрачені на розселення в Донецьку, харчування й транспортні витрати збірної України. Усе інше, 14 706 000 гривень, як уже говорилося, буде передано в скарбницю ФФУ.

У даний момент у ФК "Шахтар" розглядаються варіанти заходів, які могли б знизити фінансовий тиск на вболівальників. Найближчим часом рішенння буде сформульоване, і ми сповістимо про це через наш офіційний сайт", - ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 88% квитків на матч Україна - Греція мають ціну від 200 до 600 гривень.