Українська правда

Глєба оштрафували на 30 тисяч євро за напад на лікаря "Штутгарта"

Сергей Шемшученко — 30 жовтня 2009, 11:24

Виступаючий за німецький "Штутгарт" капітан збірної Білорусі Алєксандр Глєб буде оштрафований своїм клубом на 30 тис. євро за напад на лікаря своєї команди Хайко Штрігеля, повідомляє БЕЛТА.

27 жовтня у матчі 1/8 фіналу Кубка Німеччини, в якому команда Глєба поступилася в гостях клубу другого дивізіону "Гройтер Фюрт" (0:1), білорус вийшов на заміну на 59- й хвилині, але допомогти врятувати гру своїй команді, яка на той час уже програвала, не зміг.

Після матчу Глєбу варто було пройти допінг- контроль, причому за статутом Німецького футбольного союзу гравець зобов'язано направитися в приміщення для здачі аналізів безпосередньо з поля, а супроводжувати футболіста повинен лікар команди.

Гліб же прийняв рішення зайти спочатку в роздягальню, щоб зняти бутси. І коли клубний лікар спробував йому пояснити правила процедури допінг- контролю, розчарований поразкою футболіст грубо відіпхнув Хайко Штрігеля.

Спалахнути бійці перешкодив гравець, що перебував поруч, "Штутгарта" Людовик Маньін, після чого білоруський півзахисник все-таки відправився на допінг-контроль.

Глєб визнав свою неправоту й привселюдно вибачився за свою поведінку, пояснивши нервовий зрив сильною образою через поразку команди й невдоволенням своєю грою. Лікар команди заявив, що не тримає зла на футболіста, який приніс свої вибачення.