Українська правда

Годулян став рекордсменом за вилученнями

Сергей Шемшученко — 27 жовтня 2009, 13:45

Арбітр матчу "Дніпро-Динамо" Віталій Годулян виявився рекордсменом серед рефері за кількістю вилучень у цьому сезоні.

Як пише газета "Команда", вилучення Максима Пашаєва стало третім за 11 матчів для Годуляна.

Всього ж у поточному чемпіонаті були вилучені 14 гравців з 10 клубів. Частіше за інших вилучалися футболісти запорізького "Металурга" (тричі), "Кривбасу", "Таврії", "Карпат", "Арсеналу" (по два). У семи випадках футболісти вилучалися безпосередньо, у дев'яти - після повторних попереджень. Без вилучень поки обходяться "Динамо", "Оболонь", "Іллічівець", "Ворскла", "Закарпаття" і "Металіст".

У рекордсмени ліги з приставкою "анти" вибився запорізький "металург" Володимир Польовий - в матчі з "Карпатами" він заробив вже третій вилучення в сезоні! Польовий - четвертий гравець в історії, який отримав три червоні картки протягом одного сезону. Раніше подібним чином "відзначилися" Андрій Покладок (1995/96), Сергій Мізін (2003/04) і В'ячеслав Чечер (2004/05).

Відразу п'ять команд завершували гру 11 тур чемпіонату України вдесятьох, причому "Таврія" та "Дніпро" провели в меншості більше години. Окрім того, гравцям було винесено 35 попереджень.

З такими показниками минулий вік-енд посів четверте місце в реєстрі найгрубіших турів в історії чемпіонатів країни. Рекорд був зафіксований у сьомому ігровому дні сезону-2008/09 (п'ять вилучень і 40 попереджень).

Тим часом, за підсумками попередніх десяти турів поточний чемпіонат залишався найкоректнішим за останні півтора десятка років - у середньому одна червона картка на сім матчів.

Рідше арбітри залишали команди в меншості тільки на зорі незалежності. У першому чемпіонаті одне вилучення припадало на 18 поєдинків, у другому-на десять, у третьому - на дев'ять.