Українська правда

Прем'єр-ліга. Заваров дав бій Луческу, але програв

Сергей Шемшученко — 20 вересня 2009, 18:15

Після програного матчу в Ужгороді у попередньому турі у київського "Арсенала" був шанс реабілітуватися у домашній грі (якщо так можна назвати стадіон у Борисполі, де грають кияни) проти віце-чемпіона країни донецького "Шахтаря".

Матч загалом вийшов видовищним. Шість забитих м'ячів на двох команд це підтверджують. "Арсенал" з перших хвилин не став відсиджуватися у захисті і вже на 9 хвилині вийшов уперед. Пощастило у епізоді з голом Воробея, від якого м'яч залетів у ворота після виносу Кучера.

Кияни тримали донеччан на відстані, а якщо моменти і виникали, то добре грав Рева або гравцям гостей не вистачало точності. Так, голкіпер "Арсенала" рятував команду, як мінімум, тричі: двічі пробивав Кравченко і ще одного разу Гладкий.

А на 37 хвилині арбітр призначив пенальті у ворота господарей, який і надломив киян. Данілав стелився у підкат і спочатку вибив м'яч, а потім уже і збив Гладкого. Можаровський без вагань показав на 11 метрів. Прийти у себе до кінця тайму "Арсенал" не зміг і через дві хвилини отримав ще один м'яч у власні ворота. Гладкий пробив з-за меж штрафної у дальній кут. Рева тут допомогти не зміг.

Другий тайм розпочався без воріт. Команди контролювали м'яч у центрі поля і до ударів справа не доходила.

А на 65 хвилині несподіване підключення до позиційної атаки киян захисника Євсєєв завершилося голом. Гравець української молодіжки отримав м'яч по центру воріт на лінії штрафного майданчика і влучив точнісінько у кут. П'ятов стрибнув, але дотягнутися не зміг.

Донеччан такий розвиток подій не задовольняв і вони побігли вперед великими силами. І на 72 хвилині спочатку повели у рахунку, а за чотири хвилини до кінця матчу забили й четвертий гол. В обох випадках на вістрі атаки був Кравченко.

Взагалі, гра "Арсенала" залишила позитивне враження. Провали були лише у центрі захисту. Зокрема, коли забивалися третій та четвертий голи. Отож, друга поразка поспіль і Заварову є над чим подумати. Адже після хорошого старту в останніх іграх команда не може взяти очки. А "Шахтар" на декілька годин наздогнав "Динамо", щоправда у киян ще сьогодні матч.

"Арсенал" - "Шахтар" 2:4 (1:2)

Голи: 1:0 - Воробей (9), 1:1 - Фернандіньо (38), 1:2 - Гладкий (40), 2:2 - Євсєєв (66), 2:3 - Кравченко (71), 2:4 - Кравченко (87)

"Арсенал": Рева, Шершун, Данілав, Євсєєв, Хомин, Єщенко, Грицай (Романчук, 88), Жіль, Закарлюка (Міколюнас, 78), Воробей (Р. Гусєв, 82), Мазілу

"Шахтар": П'ятов, Срна, Кучер, Ракіцький, Рац, Левандовскі, Гай (Кобін, 71), Фернандіньо (Вілліан, 82), Кравченко, Гладкий, Адріано (Агахова, 63)