Українська правда

Прем'єр-ліга. "Дніпро" вимучив перемогу у "Чорноморця"

Сергей Шемшученко — 29 серпня 2009, 16:39

Дніпропетровський "Дніпро" у останній десятихвилинці таки здолав "Чорноморець", але враження від гри команда Володимира Безсонова залишила далеко не найкраще – такий підсумок гри у Одесі.

Звітний матч складно віднести до розряду дуже цікавих, це скоріше класичний матч чемпіонату України з усіма його характеристиками – багато боротьби, ще більше браку, мало моментів і голів.

Що й казати, перший небезпечний момент у поєдинку відбувся на 28-й хвилині, коли Васкез якимось дивом не відправив головою м’яч у ворота після подачі кутового і помилки Боровика на виході. До цього єдине, чим міг похвалитися матч – голом Гоменюка з безсумнівного офсайду.

Втім, після моменту Васкеса гра трохи пожвавішала, і вже за 4 хвилини "Дніпро", який мав солідну ігрову перевагу протягом всієї зустрічі, міг відкривати рахунок. Пашаєв чудово пройшов флангом і зробив прострільну передачу, після якого Назаренко з метру безхитрісно пробив у ближній кут, саме туди, де і стояв Ширяєв.

Останні хвилини тайму і зовсім пройшли під диктовку "Дніпра", але всі потенційно гострі передачі і простріли гостей у штрафному майданчику одеситів, завершувалися блокуванням захисників.

У "Чорноморця", який діяв на контратаках, ще у першому таймі встиг виділитися Пінедо, який вийшов лише на 40-й хвилині. Втім, відсоток бажання уругвайця набагато перевищував відсоток майстерності і фізичної підготовки. Тож, попри всі намагання новачка "Чорноморця", нічого путнього йому зробити так і не вдалося, а у останні півгодини грі він і зовсім був непомітним.

Перша половина другого тайму була така само, як і в перші 20 хвилин - "Дніпро" володів територіальною перевагою, але нічого з неї не міг вижати. Одеситів, яких цілком влаштовувала нічия, такий перебіг подій повністю влаштовував, і вони до якогось часу навіть не намагалися щось створити біля воріт Боровика.

Обидві команди активізувалися вже ближче до середини та йму після моменту у Холека. Маріо лише якимось дивом не зміг головою замкнути простріл Назаренка з флангу - м’яч після його удару з метра пройшов над поперечиною. "Чорноморець" відповів вже у наступній атаці. Одесити скористалися провалом у обороні "Дніпра" і вивели Діденко на ударну позицію, а той головою направив м’яч у поперечину воріт.

Пройшла ще хвилина – і дніпропетровці наносять свій удар. Втім, знову невдалий – після пострілу Назаренка м’яч влучив у штангу. Ще чотири хвилини – і одесити на контратаці створюють супермомент, при якому Левіга залишився наодинці з Боровиком у п’яти метрах від воріт. Важко сказати, що завадило Руслану пробити, але після його удару Боровик, не напружуючись, взяв м’яч у руки.

Мабуть, це і все цікаве у цій грі. Надалі команди знову не заспокоїлися і вели поєдинок до нульової нічиї. Аж поки не сталося те, у що майже не вірилося – Гоменюк забив. Після подачі кутового захисники забули про Володимира, і він обережно головою відправив м’яч у дальню дев’ятку.

У час, що залишився "Чорноморець", хоч і хотів відіграти, але вже не міг. Ні фізично, ні технічно. Отже, 0:1 – і "Дніпро" набирає чергові драго цінні очки, які зовсім не говорять про те, що команда вже вийшла з кризи.