Українська правда

Коли чемпіон є, а медалей немає

Сергей Шемшученко — 20 липня 2009, 21:25

Вісімнадцятий чемпіонат України з футболу завершився вже майже два місяці тому. При цьому київське "Динамо" достроково стало чемпіоном за три тури до кінця. А от золоті медалі кияни так і не отримали. Дивна річ, правда?

Прем'єр-ліга публічно через прес-службу оголосила, що золоті нагороди переможцям вручать на матчі першого туру дев'ятнадцятого чемпіонату, де "Динамо" приймало "Чорноморець". Але нічого такого не було. Ні до початку матчу, ні після.

І взагалі, якщо посилатися на всі останні події, які були пов'язані з "Прем'єр-лігою" як юридичною особою та її нелегітимність, яку через адміністративний суд доказав футбольний клуб "Дніпро", то виходить, що "Динамо" не є чемпіоном. При створенні "Прем'єр-ліги" порушили закон, а, отже, і кияни є незаконними тріумфаторами минулої першості.

У Прем'єр-лізі пояснили, що нагородження попросив перенести сам київський клуб. Проте, як пише видання "Блик", президент "Динамо" Ігор Суркіс заявив, що ніхто перенести нагородження не просив.

"Напевне, вони не були самі до цього готові. Данілова на стадіоні я не бачив, а п'яті люди нам не потрібні. Чомусь перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко знайшов час поїхати до Донецька і привітати дубль "Шахтаря", - констатував Суркіс.

А на запитання, коли ж "Динамо" все-таки отримає золоті медалі, президент киян відповіді дати не зміг.

І поки минають 30 днів, які Федерація футболу України дала Прем'єр-лізі на те, щоб та привела свій статут у відповідність до законодавства України, чемпіони ж цієї "Прем'єр-ліги" досі не бачили новеньких медалей.